Plaadikook vürtsklementiinidega

u. 20 tk.

Hinne (8 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

8 muna
1200 g Dansukkeri kristallsuhkrut
15 g Dansukkeri vanillisuhkrut
2 g soola
180 g kakaopulbrit
360 g nisujahu
400 g sulavõid

Serveerimiseks
10 klementiini (mandariini)
500 ml Dansukkeri heledat siirupit
300 ml vett
3 kaneelipulka
9 tähtaniisi
15 g Dansukkeri vanillisuhkrut

Serveerimiseks vahukoort 

Juhised

Kloppige munad suhkruga heledaks vahuks. Segage omavahel kuivad koostisained ning lisage õrnalt segades munavahule. Lisage ka sulavõi. Valage taigen küpsetuspaberiga vooderdatud laiale madalale ahjupannile. Küpsetage ahju alumises osas 175°C kraadi juures umbes 35 minutit. Koorige klementiinid, eemaldades võimalikult hoolikalt valge kooresäsi. Eraldage klementiinide sektorid üksteisest. Valage siirup, vesi ja vürtsid paksupõhjalisse kastrulisse ning laske keema tõusta. Lisage klementiinid ning lülitage pliit välja, kuid jätke kastrul pliidile jahtuma. Serveerige kooki koos klementiinide ning kergelt vahustatud koorega.

Juhul kui teile klementiinid koogi kõrvaseks ei sobi võite soovi korral muuta koogi eriti luksuslikuks suutäieks kookospähkli tosca glasuuriga.

600 g kookoshelbeid
500 g Dansukkeri valget suhkrut
300 ml Dansukker heledat siirupit
500 ml vahukoort
200 g margariini

Segage kõik koostisained paksupõhjalises kastrulis ning keetke madalal kuumusel pidevalt segades 5 minutit. Küpsetage kooki ahjus 25 minutit, seejärel määrige glasuur koogile ning küpsetage veel 10 minutit. Lõigake jahtunud kook ruutudeks ning säilitage õhukindlalt suletud nõus nii, et iga koogikihi vahel on paber. Seda kooki võib ka sügavkülmutada.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.