Koostisosad
Jäätis
4 munakollast
100 g Dansukkeri valget või pruuni suhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
100 ml Dansukkeri glükoosisiirupit
30 ml rummi
1 dl rosinaid
1 dl hakitud kreeka pähkleid (võib ka ära jätta)
Kaste
100 ml Dansukkeri suhkruroosiirupit
50 ml rummi
Kook
300 g mandlimassi
150 g võid
2 muna
75 g nisujahu
20 g Dansukkeri vanillisuhkrut
4-5 pirni
Kaunistamiseks tuhksuhkrut
Juhised
Vahustage munakollased suhkruga. Kuumutage piim, koor ja glükoosisiirup keemiseni. Lisage piimasegu vahustamist jätkates munavahule. Kurnake segu. Lisage rumm, rosinad ja pähklid. Laske täielikult jahtuda. Valmistage jäätisemasinas või sügavkülmas jäätis.
Riivige mandlimass ja hõõruge võiga ühtlaseks massiks. Lisage ükshaaval munad. Lisage jahu ja vanillisuhkur ning töödelge taignaks. Koorige ja tükeldage pirnid, segage taignasse. Valage taigen rasvainega määritud koogivormi (või 8-10 väikesesse vormi). Küpsetage ahju keskmisel siinil 200° C kraadi juures u. 35 minutit kui küpsetate ühe suurema koogi või u. 20 minutit kui küpsetate mitu väikest kooki. Enne serveerimist puistake üle tuhksuhkruga. Kastme valmistamiseks segage omavahel rumm ja suhkruroosiirup. Serveerige kooki leigena või külmalt rummijäätise ja kastmega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.