Pirnijäätis pralinee-karamellikastmega

6-8 sööjale

Hinne (23 tk)

Koostisosad

400 ml vett
300 g Dansukkeri valget suhkrut
100 ml värskeltpressitud sidrunimahla
750 g pirne
4 munakollast
100 g Dansukkeri valget suhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
100 ml Dansukkeri Glükoosisiirupit
Soovi korral rohelist toiduvärvi

Kaste
200 ml vahukoort
100 g Dansukkeri Pruuni Roosuhkrut
100 ml Dansukkeri Roosuhkru siirupit
1 g soola
10 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
100 g pralineemassi (Odense Nougat) 

Juhised

Segage paksupõhjalises kastrulis omavahel vesi, suhkur ja sidrunimahl ning keetke madalal kuumusel 2 minutit. Koorige, poolitage ja puhastage pirnid. Lisage pirni viljaliha siirupile ning keetke veel u. 15 minutit. Laske pirnidel siirupis jahtuda. Purustage pirnid saumikseri abil või suruge läbi sõela.

Vahustage munakollased suhkruga. Kuumutage piim, koor ja glükoosisiirup keemiseni. Tõstke keedunõu pliidilt lisage kuum piimasegu vahustamist jätkates munasegule. Kurnake segu läbi peene sõela. Lisage pirnipüree, vanillisuhkur ja soovi korral mõned tilgad rohelist toiduvärvi. Valmistage jäätis kas masina abil või sügavkülmas (5 tundi, vahepeal 3-4 korda segades).

Segage omavahel kastme koostisained välja arvatud pralineemass ja kuumutage kuni kaste on paks ja ühtlane. Hakkige pralineemass tükkideks ja lisage kastmele, segage kuni pralinee sulab. Serveerimisel niristage jäätisele kastet.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.