Pirnijäätis pralinee-karamellikastmega

6-8 sööjale

Hinne (45 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

400 ml vett
300 g Dansukkeri valget suhkrut
100 ml värskeltpressitud sidrunimahla
750 g pirne
4 munakollast
100 g Dansukkeri valget suhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
100 ml Dansukkeri Glükoosisiirupit
Soovi korral rohelist toiduvärvi

Kaste
200 ml vahukoort
100 g Dansukkeri Pruuni Roosuhkrut
100 ml Dansukkeri Roosuhkru siirupit
1 g soola
10 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
100 g pralineemassi (Odense Nougat) 

Juhised

Segage paksupõhjalises kastrulis omavahel vesi, suhkur ja sidrunimahl ning keetke madalal kuumusel 2 minutit. Koorige, poolitage ja puhastage pirnid. Lisage pirni viljaliha siirupile ning keetke veel u. 15 minutit. Laske pirnidel siirupis jahtuda. Purustage pirnid saumikseri abil või suruge läbi sõela.

Vahustage munakollased suhkruga. Kuumutage piim, koor ja glükoosisiirup keemiseni. Tõstke keedunõu pliidilt lisage kuum piimasegu vahustamist jätkates munasegule. Kurnake segu läbi peene sõela. Lisage pirnipüree, vanillisuhkur ja soovi korral mõned tilgad rohelist toiduvärvi. Valmistage jäätis kas masina abil või sügavkülmas (5 tundi, vahepeal 3-4 korda segades).

Segage omavahel kastme koostisained välja arvatud pralineemass ja kuumutage kuni kaste on paks ja ühtlane. Hakkige pralineemass tükkideks ja lisage kastmele, segage kuni pralinee sulab. Serveerimisel niristage jäätisele kastet.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.