Piparmündikaramell

u. 50 tk

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

3 dl vahukoort
3 dl Dansukkeri Tumedat Muscovado suhkrut
1 dl Dansukkeri Heledat siirupit
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
1/2 dl Dansukkeri Glükoosisiirup
50 g võid
100 g tumedat šokolaadi
1 dl purustatud puna-valgetriibulisi pipaarmündi pulgakomme

Juhised

Segage omavahel paksupõhjalises kastrulis koor, muscovado suhkur, hele siirup ja vanillisuhkur ning keetke madalal kuumusel kuni segu temperatuur on ühtlaselt 120°C kraadi. Kui teil karamellitermomeetrit pole võite kasutada külma vee sisse tilgutamise testi. Segage pidevalt, et karamell kastruli põhja ei kõrbeks. Tõstke segu pliidilt ning lisage glükoosisiirup ja või. Tõstke kastrul tagasi pliidile ning kuumutage uuesti keemiseni. Murdke šokolaad väiksemateks tükkideks ja segage karamelliga.

Vooderdage 15 x 20 cm kandiline küpsetusvorm kergelt õlitatud küpsetuspaberiga. Puistake vormipõhja purustatud pulgakommid ja valage vedel karamell vormi. Jätke jahtuma kuni segu on tardunud ja lõigake seejärel ruutudeks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.