Piparmündikaramell

u. 50 tk

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

3 dl vahukoort
3 dl Dansukkeri Tumedat Muscovado suhkrut
1 dl Dansukkeri Heledat siirupit
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
1/2 dl Dansukkeri Glükoosisiirup
50 g võid
100 g tumedat šokolaadi
1 dl purustatud puna-valgetriibulisi pipaarmündi pulgakomme

Juhised

Segage omavahel paksupõhjalises kastrulis koor, muscovado suhkur, hele siirup ja vanillisuhkur ning keetke madalal kuumusel kuni segu temperatuur on ühtlaselt 120°C kraadi. Kui teil karamellitermomeetrit pole võite kasutada külma vee sisse tilgutamise testi. Segage pidevalt, et karamell kastruli põhja ei kõrbeks. Tõstke segu pliidilt ning lisage glükoosisiirup ja või. Tõstke kastrul tagasi pliidile ning kuumutage uuesti keemiseni. Murdke šokolaad väiksemateks tükkideks ja segage karamelliga.

Vooderdage 15 x 20 cm kandiline küpsetusvorm kergelt õlitatud küpsetuspaberiga. Puistake vormipõhja purustatud pulgakommid ja valage vedel karamell vormi. Jätke jahtuma kuni segu on tardunud ja lõigake seejärel ruutudeks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.