Koostisosad
Šokolaaditaigen
135 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 näputäis soola
5 g söögisoodat
180 g nisujahu
40 g kakaopulbrit
150 g toasooja võid
Piparmünditäidis
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut
10 g vanillisuhkrut
150 g toasooja soolast võid
Maitsestamiseks piparmündiõli NB: vaja läheb väga väikest kogust.
Juhised
1. Eelsoojendage ahi 175°C-ni.
2. Segage omavahel kõik taigna koostisained ning sõtkuge siledaks taignaks.
3. Rullige taigen ca 3 mm paksuseks enamvähem ahjuplaadisuuruseks ristkülikuks, kogusest peaks tulema kaks sellist ristkülikut. Tõstke taignatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui võimalik asetage plaadid 5-10 minutiks külmkappi, et taigen taheneks ja seda oleks parem lõigata.
4. Lõigake taignast ümmarguse vormi või joogiklaasi serva abil ringid ja poolitage need. Asetage küpsised plaadile piisavate vahedega, sest küpsedes nende mõõt veidi kasvab. Küpsetage 8-12 minutit. NB: täpne küpsetamisaeg sõltub ahjust. Tõstke küpsised ahjust välja ning laske jahtuda.
5. Piparmünditäidis: Mikserdage kõik koostisained ühtlaseks kreemiks ja maitsestage mõne tilga piparmündiõliga.
6. Pritsige poolte küpsiste tagumisele poolele veidi kreemi ja asetage need kreemita küpsistele.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.