Piparkoogivõileib

Piparkoogivõileib mahlaka jäätisetäidisega. Maitsesta jäätis hakitud tumeda šokolaadi ja maapähklivõiga ning pane kahe piparkoogiküpsise vahele.

Umbes 6 tk.

PT40M

45 minutit + 5 tundi külmumisaega

Hinne (25 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Jäätis
4 munakollast
70 g Dansukkeri heledat siirupit
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Maitsestamiseks
75 g purustatud tumedat šokolaadi või
150 g maapähklivõid + 75 g purustatud tumedat
šokolaadi

Serveerimiseks
Suuremaid ümmargusi piparkooke

Juhised

Vahusta munakollased ja siirup. Kuumuta piim ja glükoosisiirup keemiseni. Klopi munasegu sooja piimasegu hulka.

Kurna läbi peene sõela ja lisa meelepärane maitsestus, kuid enne purustatud šokolaadi lisamist oota, kuni segu on täielikult jahtunud.

Pane jäätis u 15 x 20 cm vormis sügavkülma. Kui kasutad jäätisemasinat, klopi segu läbi, seejärel vala vormi ja silu pind ühtlaseks. Jäätis peaks moodustama umbes 1,5 cm paksuse kihi. Kui sa ei kasuta jäätisemasinat, vala segu otse vormi ja hoia vähemalt 5 tundi sügavkülmas, segades seda aeg-ajalt.

Kui jäätis on tardunud, lõika sellest välja ümmargused jäätisekettad. Säti kettad kahe piparkoogi vahele ja serveeri.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.