Koostisosad
Jäätis
4 munakollast
70 g Dansukkeri heledat siirupit
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Maitsestamiseks
75 g purustatud tumedat šokolaadi või
150 g maapähklivõid + 75 g purustatud tumedat
šokolaadi
Serveerimiseks
Suuremaid ümmargusi piparkooke
Juhised
Vahusta munakollased ja siirup. Kuumuta piim ja glükoosisiirup keemiseni. Klopi munasegu sooja piimasegu hulka.
Kurna läbi peene sõela ja lisa meelepärane maitsestus, kuid enne purustatud šokolaadi lisamist oota, kuni segu on täielikult jahtunud.
Pane jäätis u 15 x 20 cm vormis sügavkülma. Kui kasutad jäätisemasinat, klopi segu läbi, seejärel vala vormi ja silu pind ühtlaseks. Jäätis peaks moodustama umbes 1,5 cm paksuse kihi. Kui sa ei kasuta jäätisemasinat, vala segu otse vormi ja hoia vähemalt 5 tundi sügavkülmas, segades seda aeg-ajalt.
Kui jäätis on tardunud, lõika sellest välja ümmargused jäätisekettad. Säti kettad kahe piparkoogi vahele ja serveeri.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.