Koostisosad
Piparkoogitaigen
190 g Dansukkeri ökosuhkrut
700 g Dansukkeri heledat siirupit
400 g võid
3 muna
1200 g nisujahu
10 g söögisoodat
ca.18 g jahvatatud kaneeli
ca. 18 g jahvatatud nelki
6 g jahvatatud ingverit
1 näputäis soola
Karamell kokku liimimiseks
340 g Dansukkeri ökosuhkrut
Klaasid
22 lehte želatiini
Glasuur
3 munavalget
600-810 g Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
1. Sulatage suhkur, siirup ja või paksupõhjalises kastrulis ning laske täielikult jahtuda.
2. Vahustage munavalged.
3. Segage kuivad koostisained omavahel ning valage vedelikusegu kausi keskele. Vormige taigen ning sõtkuge mõned minutid.
4. Jaotage taigen kuueks osaks ja patsutage lapikuks, mässige toidukilesse ja asetage u. 30 minutiks külmikusse.
5. Eelsoojendage ahi 175°C-ni.
6. Rullige taigen ristkülikuks ja lõigake retsepti all oleva maketi abil välja maja osad, jättes 1 cm “õmblusvaru” iga kujundi ümber (sest küpsedes tõmbub taigen veidi kokku). Asetage ahju ainult enamvähem ühesuurused tükid korraga, muidu vajavad nad erinevaid küpsetusaegu.
7. Tõstke tükid ahjust välja kohe kui nad kuldseks küpsenud on ning lõigake veel soojana vajalikest tükkidest välja aknad ja raamid, laske jahtuda.
8. Karamelliga kokku liimimiseks: Ehitage kasvuhoone näiteks lõikelauale või muule siledale kuumakindlale pinnale. Kuumutage praepanni keskmisel kuumusel, puistake pannile õhukeste kihtidena suhkrut ja sulatage kuni kogu suhkur on sulanud merevaigukarva karamelliks. Segage mõned korrad puulusikaga läbi ja alandage kuumus miinimumini.
9. Alustage kasvuhoone kokkupanemist akendest, ehk želatiinilehtedest. Esimeseks võtke ette need 16 lehte, millest moodustub katus, niristage iga lehe servadele karamelli ja kleepige paika, ettevaatlikult, et kuuma karamelliga mitte sõrmi põletada.
10. Seejärel pange kokku üks ots ja üks sein, niristades karamelli otsatüki ja seina liitekohta ja asetades tükid üksteise vastu, otsatükk pealpool. Ehitustöid on lihtsam teha kahekesi.
11. Kastke teise otsaseina serv karamelli ja asetage juba liidetud seina teise otsa serva külge. Nüüd peaks teil olemas olema kindlalt püsti püsiv kolme küljega karkass. Nüüd võib soovi korral hoonesse asetada LED valgusriba või mõne maitserohelise puhma.
12. Kastke teise seina servad samuti karamelli ja tõstke sein otsaseinte vahele.
13. Kinnitage hoonele uksed avatud asendisse ning katuseaknad (ühe akna saab piparkoogist toe abil näiteks lahti jätta).
14. Valmistage glasuur vahustades munavalge tuhksuhkruga tugevaks massiks. Pritsige glasuurist kasvuhoonele lumetörtsukesed.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.