Piparkoogist kasvuhoone

PT1H

u. 5 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Piparkoogitaigen
190 g Dansukkeri ökosuhkrut
700 g Dansukkeri heledat siirupit
400 g võid
3 muna
1200 g nisujahu
10 g söögisoodat
ca.18 g jahvatatud kaneeli
ca. 18 g jahvatatud nelki
6 g jahvatatud ingverit
1 näputäis soola

Karamell kokku liimimiseks
340 g Dansukkeri ökosuhkrut

Klaasid
22 lehte želatiini

Glasuur
3 munavalget
600-810 g Dansukkeri tuhksuhkrut

Juhised

1. Sulatage suhkur, siirup ja või paksupõhjalises kastrulis ning laske täielikult jahtuda.

2. Vahustage munavalged.

3. Segage kuivad koostisained omavahel ning valage vedelikusegu kausi keskele. Vormige taigen ning sõtkuge mõned minutid.

4. Jaotage taigen kuueks osaks ja patsutage lapikuks, mässige toidukilesse ja asetage u. 30 minutiks külmikusse.

5. Eelsoojendage ahi 175°C-ni.

6. Rullige taigen ristkülikuks ja lõigake retsepti all oleva maketi abil välja maja osad, jättes 1 cm “õmblusvaru” iga kujundi ümber (sest küpsedes tõmbub taigen veidi kokku). Asetage ahju ainult enamvähem ühesuurused tükid korraga, muidu vajavad nad erinevaid küpsetusaegu.

7. Tõstke tükid ahjust välja kohe kui nad kuldseks küpsenud on ning lõigake veel soojana vajalikest tükkidest välja aknad ja raamid, laske jahtuda.

8. Karamelliga kokku liimimiseks: Ehitage kasvuhoone näiteks lõikelauale või muule siledale kuumakindlale pinnale. Kuumutage praepanni keskmisel kuumusel, puistake pannile õhukeste kihtidena suhkrut ja sulatage kuni kogu suhkur on sulanud merevaigukarva karamelliks. Segage mõned korrad puulusikaga läbi ja alandage kuumus miinimumini.

9. Alustage kasvuhoone kokkupanemist akendest, ehk želatiinilehtedest. Esimeseks võtke ette need 16 lehte, millest moodustub katus, niristage iga lehe servadele karamelli ja kleepige paika, ettevaatlikult, et kuuma karamelliga mitte sõrmi põletada.

10. Seejärel pange kokku üks ots ja üks sein, niristades karamelli otsatüki ja seina liitekohta ja asetades tükid üksteise vastu, otsatükk pealpool. Ehitustöid on lihtsam teha kahekesi.

11. Kastke teise otsaseina serv karamelli ja asetage juba liidetud seina teise otsa serva külge. Nüüd peaks teil olemas olema kindlalt püsti püsiv kolme küljega karkass. Nüüd võib soovi korral hoonesse asetada LED valgusriba või mõne maitserohelise puhma.

12. Kastke teise seina servad samuti karamelli ja tõstke sein otsaseinte vahele.

13. Kinnitage hoonele uksed avatud asendisse ning katuseaknad (ühe akna saab piparkoogist toe abil näiteks lahti jätta).

14. Valmistage glasuur vahustades munavalge tuhksuhkruga tugevaks massiks. Pritsige glasuurist kasvuhoonele lumetörtsukesed.

Kasvuhoone maketi leiate siit »

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.