Piparkoogist kasvuhoone

u. 5 tundi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Piparkoogitaigen
190 g Dansukkeri ökosuhkrut
700 g Dansukkeri heledat siirupit
400 g võid
3 muna
1200 g nisujahu
10 g söögisoodat
ca.18 g jahvatatud kaneeli
ca. 18 g jahvatatud nelki
6 g jahvatatud ingverit
1 näputäis soola

Karamell kokku liimimiseks
340 g Dansukkeri ökosuhkrut

Klaasid
22 lehte želatiini

Glasuur
3 munavalget
600-810 g Dansukkeri tuhksuhkrut

Juhised

1. Sulatage suhkur, siirup ja või paksupõhjalises kastrulis ning laske täielikult jahtuda.

2. Vahustage munavalged.

3. Segage kuivad koostisained omavahel ning valage vedelikusegu kausi keskele. Vormige taigen ning sõtkuge mõned minutid.

4. Jaotage taigen kuueks osaks ja patsutage lapikuks, mässige toidukilesse ja asetage u. 30 minutiks külmikusse.

5. Eelsoojendage ahi 175°C-ni.

6. Rullige taigen ristkülikuks ja lõigake retsepti all oleva maketi abil välja maja osad, jättes 1 cm “õmblusvaru” iga kujundi ümber (sest küpsedes tõmbub taigen veidi kokku). Asetage ahju ainult enamvähem ühesuurused tükid korraga, muidu vajavad nad erinevaid küpsetusaegu.

7. Tõstke tükid ahjust välja kohe kui nad kuldseks küpsenud on ning lõigake veel soojana vajalikest tükkidest välja aknad ja raamid, laske jahtuda.

8. Karamelliga kokku liimimiseks: Ehitage kasvuhoone näiteks lõikelauale või muule siledale kuumakindlale pinnale. Kuumutage praepanni keskmisel kuumusel, puistake pannile õhukeste kihtidena suhkrut ja sulatage kuni kogu suhkur on sulanud merevaigukarva karamelliks. Segage mõned korrad puulusikaga läbi ja alandage kuumus miinimumini.

9. Alustage kasvuhoone kokkupanemist akendest, ehk želatiinilehtedest. Esimeseks võtke ette need 16 lehte, millest moodustub katus, niristage iga lehe servadele karamelli ja kleepige paika, ettevaatlikult, et kuuma karamelliga mitte sõrmi põletada.

10. Seejärel pange kokku üks ots ja üks sein, niristades karamelli otsatüki ja seina liitekohta ja asetades tükid üksteise vastu, otsatükk pealpool. Ehitustöid on lihtsam teha kahekesi.

11. Kastke teise otsaseina serv karamelli ja asetage juba liidetud seina teise otsa serva külge. Nüüd peaks teil olemas olema kindlalt püsti püsiv kolme küljega karkass. Nüüd võib soovi korral hoonesse asetada LED valgusriba või mõne maitserohelise puhma.

12. Kastke teise seina servad samuti karamelli ja tõstke sein otsaseinte vahele.

13. Kinnitage hoonele uksed avatud asendisse ning katuseaknad (ühe akna saab piparkoogist toe abil näiteks lahti jätta).

14. Valmistage glasuur vahustades munavalge tuhksuhkruga tugevaks massiks. Pritsige glasuurist kasvuhoonele lumetörtsukesed.

Kasvuhoone maketi leiate siit »

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.