Piparkoogipäts

umbes 12 portsjonit

umbes 2 tundi + 40 minutit ahjus

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Tainas
25 g pärmi
200 ml piima
75 g toasooja võid
70 g Dansukkeri heledat siirupit
3 g purustatud kardemoni
360–420 g nisujahu

Täidis
100 g toasooja võid
85 g Dansukkeri demerara suhkrut
6 g jahvatatud kaneeli
3 g jahvatatud nelki
3 g jahvatatud kardemoni
3 g jahvatatud ingverit

Pintseldamiseks
1 muna

Juhised

Murenda pärm kaussi. Kuumuta piim käesoojaks, vala pärmile ja sega läbi. Lisa või, siirup ja kardemon. Lisa jahu järk-järgult, kuni tainas enam kausi külgedele ei kleepu. Kata kauss köögirätikuga ja lase tainal umbes 1 tund kerkida.

Valmista täidis. Vahusta või, pruun suhkur ja vürtsid kreemjaks. Määri 30 cm leivavorm õliga.

Kummuta tainas jahuga üle puistatud tööpinnale. Rulli lahti umbes 0,5 cm paksuseks ristkülikuks. Määri täidis ühtlaselt tainale. Jaota tainas 20 ristkülikuks, lõigates selle pikkupidi 4 võrdse laiusega ribaks ja ristlõikes 5 võrdse laiusega ribaks. Aseta tükid üksteise kõrvale vormi (nagu raamatulehed) ja lase rätiku all umbes 45 minutit kerkida.

Kuumuta ahi 175 °C-ni.
Pintselda kerkinud pätsi lahtiklopitud munaga. Küpseta ahju alumisel siinil 35–40 minutit. Jälgi, et ei kõrbeks, kui päts hakkab liiga pruuniks minema, kata vorm küpsetuspaberiga.

Lase pätsil vormis enne lahtilõikamist jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.