Koostisosad
Karamellikaste
190 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
3 spl Dansukkeri ökoloogilist heledat siirupit
30 g võid
200 ml vahukoort
Piparkoogiparfee
6 munakollast
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
70 g Dansukkeri glükoosisiirupit
600 ml vahukoort
150 g õhukesi piparkooke
Kaunistamiseks
50 g pohli
Juhised
Alustage karamellikastmest. Segage suhkur, siirup ja või paksupõhjalises keedunõus. Keetke u. 2 minutit, kuni segu hakkab karamelliseeruma või veidi paksenema.
Lisage vähehaaval koor (ettevaatlikult, vältides pritsimist) ja soovi korral maitseaine.
Keetke veel u. 4 minutit ning laske jahtuda.
Valmistage parfee: Vahustage munakollased suhkru ja glükoosisiirupiga kohevaks.
Vahustage eraldi kausis koor. Segage vahud kokku.
Purustage piparkoogid ja valage küpsisepuru kiht toidukilega vooderdatud leivavormi põhjale. Valage peale kiht parfeemassi ja niristage peale karamellisiirupit, tõmmates siirupitriibud lusikavarre abil läbi parfee. Valage ülejäänud parfeemass vormi ja korrake sama ka karamellikastmega. Kõige peale puistake kiht piparkoogipuru.
Asetage 4-5 tunniks sügavkülma. Tõstke parfee u. 20 minutit enne serveerimist sügavkülmast välja ja kaunistage pohladega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.