Koostisosad
Piparkoogitaigen
200 g võid
200 g Dansukkeri kristallsuhkrut
280 g Dansukkeri heledat siirupit
1 muna
1 1/2 tl soodat
2 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud kaneeli
umbes 480 g nisujahu
Kokku kleepimiseks
270 g Dansukkeri kristallsuhkrut
Glasuur
1 munavalge
2 ml äädikat
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Sulatage või koos suhkru ja siirupiga. Tõstke pott pliidilt ja segage aegajalt kuni vedelik on jahtunud. Lisage muna.
Lahustage sooda tilgas vees ja lisage koos vürtsidega vedelikule.
Lisage jahu ja vormige taigen. Mähkige taigen toidukilesse ja asetage üheks ööks külmkappi.
Eelsoojendage ahi 175 C kraadini. Tõstke taigen külmkapist välja ja laske veidi aega enne töötlemist toasoojuses seista.
Rullige taigen u. 3 mm paksuseks plaadiks ja lõigake välja soovitud kuju ja suurusega kujundid.
Laadi alla mall laterna jaoks »
Laadi alla mall majakese jaoks »
Küpsetage kujundeid ahju keskmisel siinil 5-7 minutit. Ahjust väljavõttes saate kujundite servi vajadusel sirgemaks lõigata. Jätke jahtuma.
Sulatage suhkur paksupõhjalises kastrulis ja kasutage tekkinud karamelli laternakülgede kokku liimimiseks. Kuuma karamelliga käige väga ettevaatlikult ümber, vedel karamell on ülimalt tuline! Laske kokku liimitud laternal taheneda.
Glasuuri valmistamiseks vahustage munavalge koos äädika ja tuhksuhkruga paksuks kleepuvaks massiks, valage mass kreemipritsi ning kaunistage latern.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.