Piparkoogikindlus

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

2 dl Dansukkeri Tumedat siirupit
2 dl Dansukkeri Valget suhkrut
4 tl kaneeli
2 tl jahvatatud ingverit
2 tl jahvatatud nelki
250 g võid või margariini
2 muna
u. 9 dl nisujahu
2 tl söögisoodat

Glasuur
2 munavalget
u. 5 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut

Kaunistamiseks
värvilisi karamellkomme

Juhised

Kuumutage siirup koos suhkru ja vürtsidega keemiseni, lisage rasvaine ja laske sel aeg-ajalt segades siirupisse sulada. Laske jahtuda. Lisage jahtunud segusse munad ja söögisoodaga segatud nisujahu. Jätke taigen üleöö külmkappi tahenema. Rullige taigen 1/2 cm paksuseks plaadiks lahti ja lõigake maketi järgi välja kindluse osad. Rullige ülejäänud taigen 1/2 cm paksuseks plaadiks, suurusega vähemalt 25 x 30 cm, sellest saab kindluse põhi ning selle servad ei pea olema korrapärase kujuga. Küpsetage valmislõigatud kujundeid 200°kraadises ahjus 8-12 minutit. Laske jahtuda. Valmistage glasuur: kloppige munavalged lahti ning segage tuhksuhkruga.

Liimige kindlus osadest glasuuri abil kokku ja kinnitage põhjale. Kaunistage ülejäänud glasuuri ja nt. värviliste karamellkommidega. Kindluse õuele võite oma äranägemise järgi paigutada ka piparkoogist kuusekesi ja loomakesi.

Piparkoogikindluse maketi ja mõõdud leiat siit

Vaata ka Dansukker videokoolist Rain Käärsti õpetust kuidas valmistada glasuuri

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.