Koostisosad
280 ml Dansukkeri heledat siirupit
225 g Dansukkeri kristallsuhkrut
200 g võid või margariini
1 suur muna
2 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud kaneeli
umbes 480 g nisujahu
1 1/2 tl söögisoodat
Glasuuriks
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut või Dansukkeri šokolaadimaitselist tuhksuhkrut
1 munavalge
2 ml (pool väikese teelusika täit) äädikat
Juhised
Pühade ajal on aega koos kogu perega küpsetada. Piparkoogitaignast saab lõigata täpselt selliseid kujundeid nagu teile meeldib. Inspiratsiooniks võite soovi korral alla laadida meie kujundimakette siit. Küpsetamisele järgneb muidugi teadagi mis, piparkoogikuhjade kaunistamine on lastele vaat et suurim osa piparkoogi küpsetamise rõõmust! Head lõbutsemist!
Taigna valmistamiseks sulatage või koos suhkru ja siirupiga. Segage kuni segu jahtub, siis lisage muna. Lahustage söögisooda väheses vees ja lisage koos vürtsidega taignasse, samuti lisage jahu. Vormige taignast pall ja tõstke vähemalt üheks ööks külmikusse maitsestuma.
Rullige valmis taigen tööpinnale ja lõigake meelepärasteks kujunditeks. Küpsetage 200°C kraadi juures u. 8 minutit.
Glasuur
Vahustage kõik glasuurikoostisained elektrimikseri abiga tihedaks seguks. Tõstke segu tordipritsi (kilekotist või küpsetuspaberist valmistatud tordiprits ajab samuti asja ära) ja kaunistage piparkoogid.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.