Piparkoogid

u. 150 tk

Hinne (6 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

280 ml Dansukkeri heledat siirupit
225 g Dansukkeri kristallsuhkrut
200 g võid või margariini
1 suur muna
2 tl jahvatatud nelki
1 tl jahvatatud ingverit
1 tl jahvatatud kaneeli
umbes 480 g nisujahu
1 1/2 tl söögisoodat

Glasuuriks
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut või Dansukkeri šokolaadimaitselist tuhksuhkrut
1 munavalge
2 ml (pool väikese teelusika täit) äädikat

Juhised

Pühade ajal on aega koos kogu perega küpsetada. Piparkoogitaignast saab lõigata täpselt selliseid kujundeid nagu teile meeldib. Inspiratsiooniks võite soovi korral alla laadida meie kujundimakette siit. Küpsetamisele järgneb muidugi teadagi mis, piparkoogikuhjade kaunistamine on lastele vaat et suurim osa piparkoogi küpsetamise rõõmust! Head lõbutsemist!

Taigna valmistamiseks sulatage või koos suhkru ja siirupiga. Segage kuni segu jahtub, siis lisage muna. Lahustage söögisooda väheses vees ja lisage koos vürtsidega taignasse, samuti lisage jahu. Vormige taignast pall ja tõstke vähemalt üheks ööks külmikusse maitsestuma.

Rullige valmis taigen tööpinnale ja lõigake meelepärasteks kujunditeks. Küpsetage 200°C kraadi juures u. 8 minutit.

Glasuur
Vahustage kõik glasuurikoostisained elektrimikseri abiga tihedaks seguks. Tõstke segu tordipritsi (kilekotist või küpsetuspaberist valmistatud tordiprits ajab samuti asja ära) ja kaunistage piparkoogid.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.