Koostisosad
Põhi
60 g võid
100 g piparkooke
150 g šokolaadiküpsiseid
Pekaanipähkli-iiris
100 g pekaanipähkleid
140 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
210 g Dansukkeri heledat siirupit
150 ml vahukoort
75 g võid
Trühvel
70 g piimašokolaadi
70 g tumedat šokolaadi
100 ml vahukoort
70 g Dansukkeri heledat siirupit
1 näputäis soola
Kaunistamiseks
50 g pekaanipähkleid
küpsisepuru
külmutatud pohli
Juhised
Sulata või ja sega blenderis purustatud piparkookide ja šokolaadiküpsistega. Suru segu umbes 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse pirukavormi. Jaota segu vormi põhja ja seintele korralliku paksu kihina. Jäta osa purust kaunistamiseks. Aseta vorm külma.
Haki pekaanipähklid jämedalt ja pane need kõrvale. Sega kõik teised pekaanipähkli-iirise koostisained paksupõhjalises kastrulis. Keeda, kuni segu temperatuur on 120 °C. Lisa pekaanipähklid iirisele ja vala segu biskviitpõhjale. Aseta uuesti külmkappi.
Haki šokolaad trühvli jaoks peeneks ja pane kõrvale. Kuumuta koor ja siirup keemiseni. Lisa šokolaad ja sool. Sega ühtlaseks massiks. Vala trühvel iirisele ja aseta pirukas külmkappi.
Kaunista jahtunud pekaanipähklipirukas pekaanipähklite, küpsisepuru ja pohladega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.