Pehme piparkook

12-le

1 tund 20 minutit

Hinne (23 tk)

Koostisosad

Pohla toormoos
50 g pohli
30 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut

Piparkook
100 g toasooja võid 
190 g Dansukkeri fariinsuhkrut
2 muna
150 ml hapukoort
180 g jahu
9 g jahvatatud kaneeli
3 g jahvatatud nelki
3 g jahvatatud ingverit
1 g vürtspipart
5 g söögisoodat

Glasuur
150 g mascarpone juustu
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 laimi riivitud koor
5-10 ml värskeltpressitud laimimahla

Kaunistamiseks/serveerimiseks
Vahukoort
Pohli

Juhised

1. Eelsoojendage ahi 175°C-ni. Segage pohlad suhkruga ning jätke ootele.

2. Vahustage või fariinsuhkruga kohevaks. Lisage ükshaaval vahustamist jätkates munad ning lõpuks segage juurde hapukoor.

3. Segage jahu maitseainete ja soodaga, lisage segu võivahule. Lisage toormoos ja segage ühtlaseks.

4. Valage taigen võiga määritud lahtikäivasse koogivormi, küpsetage ahju alumisel siinil umbes 40 minutit. Tõstke jahtuma.

5. Kooki on maitsev ka ilma glasuurita, kuid glasuuri valmistamiseks segage glasuuri koostisained omavahel ning tõstke umbes 30 minutiks külmikusse. Seejärel määrige glasuur koogile. Kaunistage värskete pohladega või serveerige vahukoore ja värskete pohladega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.