Pehme iirise kattega šokolaadikook

10 portsjonit

PT40M

40 minutit + 4 tundi külmikus

Hinne (5 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Kleepuv šokolaadikook
100 g võid
90 g nisujahu
170 g Dansukkeri kristallsuhkrut
95 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
3 g vanillisuhkrut
30 g kakaopulbrit
Näpuotsatäis soola
2 muna

Pehme iirise kate 
200 ml vahukoort
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
140 g Dansukkeri tumedat siirupit
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit
100 g võid
100 g tumedat šokolaadi

Kaunistamiseks
Soolahelbeid

Juhised

Kuumuta ahi 175°C-ni ülemise ja alumise kuumutusega. Vooderda 18–20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
Sulata või. Sega kõik kuivained kausis. Sega või ja munad jahusegusse. Vala tainas vormi ja küpseta umbes 20–23 minutit. Lase enne katte peale panemist jahtuda.

Haki šokolaad. Sega tume siirup, glükoos ja või paksupõhjalises kastrulis. Kuumuta umbes 10–12 minutit (120°C-ni), kuni segu pakseneb. Sega aeg-ajalt. Tõsta pliidilt ja sega hulka šokolaad. Vahusta kate ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Vala kate koogile. Aseta külmikusse vähemalt 4 tunniks, eelistatavalt üleöö.

Kaunista enne serveerimist soolahelvestega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.