Koostisosad
Kleepuv šokolaadikook
100 g võid
90 g nisujahu
170 g Dansukkeri kristallsuhkrut
95 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
3 g vanillisuhkrut
30 g kakaopulbrit
Näpuotsatäis soola
2 muna
Pehme iirise kate
200 ml vahukoort
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
140 g Dansukkeri tumedat siirupit
40 g Dansukkeri glükoosisiirupit
100 g võid
100 g tumedat šokolaadi
Kaunistamiseks
Soolahelbeid
Juhised
Kuumuta ahi 175°C-ni ülemise ja alumise kuumutusega. Vooderda 18–20 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga.
Sulata või. Sega kõik kuivained kausis. Sega või ja munad jahusegusse. Vala tainas vormi ja küpseta umbes 20–23 minutit. Lase enne katte peale panemist jahtuda.
Haki šokolaad. Sega tume siirup, glükoos ja või paksupõhjalises kastrulis. Kuumuta umbes 10–12 minutit (120°C-ni), kuni segu pakseneb. Sega aeg-ajalt. Tõsta pliidilt ja sega hulka šokolaad. Vahusta kate ühtlaseks ja lase veidi jahtuda. Vala kate koogile. Aseta külmikusse vähemalt 4 tunniks, eelistatavalt üleöö.
Kaunista enne serveerimist soolahelvestega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.