Koostisosad
1 kg punast peeti
2 suurt sibulat
1 keskmine pastinaak
50 g võid
2 spl Dansukkeri fariinsuhkrut või tumedat Muscovado suhkrut
1,2 l vett
2 köögiviljapuljongikuubikut
500 g kartuleid
½–1 tl kuivatatud tüümiani või estragoni
purustatud musta pipart
hapukoort või toorjuustu (nt. kitsetoorjuust)
Juhised
Koorige ja tükeldage peedid, sibulad ja pastinaak. Sulatage või paksupõhjalises supipotis. Lisage suhkur ja tükeldatud köögiviljad (kõik peale kartulite). Kuumutage kõik korralikult läbi, lisage vesi, puljongikuubikud, kooritud ja tükeldatud kartulid ja maitseained.
Keetke madalal kuumusel, kaanega kaetult umbes 40–50 minutit, kuni peedid on pehmed. Püreerige supp saumikseri abil, maitske ja vajadusel lisage soola, keeva vett (kui maitse on liiga tugev) või puljongit.
Serveerige lusikatäie hapukoore või kitsetoorjuustuga.
Nipp!
Supi pinnale asetatud hapukoore keskelt hambatikuga läbi tõmmates, saate taldrikule joonistada armsa hapukooresüdame.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.