Pavlovad granadillivõidega

8 sööjale

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Granadillivõie
3 granadilli
50 g võid
140 g Dansukkeri heledat siirupit
1 laimi mahl
½ spl maisitärklist
1 munakollane
1 muna

Pavlovad
3 munavalget
1 tl sidrunimahla
270 g Dansukker kristallsuhkrut
1 tl maisitärklist

Mascarpone kreem
300 ml vahukoort
250 g mascarpone juustu

Kaunistamiseks
1 tükeldatud mango
2 granadilli sisu

Juhised

Värske, kreemjas ja kergelt hapukas maitse – sellel magustoidul on olemas kõik vajalikud omadused, et olla täiuslik.

1. Eelsoojendage ahi 120 °C kraadini. Vahustage munad sidrunimahlaga tugevaks vahuks, lisage vähehaaval suhkur ja tärklis ning vahustage kuni moodustub tugev beseetaigen.
2. Tõstke taignast ahjuplaadile asetatud küpsetuspaberile u. 10 cm diameetriga keskelt õõnsad kettad (õnnestub lihtsamini, kui kasutate kreemipritsi). Küpsetage ahju alumisel siinil 1½ tundi.Tõstke põhjad ahjust välja ja laske metallrestil jahtuda.
3. Võie: kuumutage granadillide sisu koos siirupi ja võiga paksupõhjalises keedunõus keemiseni ja laske vaikselt 2 minutit podiseda. Kurnake seemned välja ja asetage võie tagasi pliidile.
4. Segage omavahel laimimahl ja maisitärklis. Lisage segu võidele. Kloppige muna koos 1 munakollasega lahti ja lisage võiet kloppides keedunõusse. Vahustage kuni võie on konsistentsilt mõnusalt kreemjas.
5. Segage mascarpone vahustatud koorega
6. Tõstke igasse beseekausikesse võiet ja mascarpone kreemi, katke tükeldatud mango ja granadilli seemnetega.

Retsepti autor: Charlotta Strohkirch, Lund

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.