Pavlova jõulupuu

8-le.

PT1H

u. 2.5 tundi

Hinne (14 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Pavlova
4 munavalget
210 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
5 g vanillisuhkrut
8 g maisitärklist
5 ml õunaäädikat

Pohla-karamelli kaste
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
140 g Dansukkeri heledat siirupit
100 ml vahukoort
75 g pohli

Kaunistamiseks
Vahukoort
Pohli
Rosmariini oksi

Juhised

1. Eelsoojendage ahi 125°C-ni. Vahustage munad tugevaks vahuks, lisage vahustamist jätkates pool suhkrukogusest, 5 minuti pärast lisage teine pool ja vanillisuhkur ning vahustage veel 5 minutit. Lisage õrnalt segades maisitärklis ja äädikas.

2. Joonistage küpsetuspaberitele viis erineva suurusega ringi: 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm and 7 cm, kolm väiksemat ühele paberile ja suuremad teisele. Jaotage taigen ringidesse ja siluge ühtlaseks. Küpsetage umbes 90 minutit, võttes väiksemad Pavlovad ahjust välja nii 10-15 minutit enne suuremaid. Koogid peaksid keskelt jääma natuke nätsked. Keerake ahi välja jättes mõlemad plaadid ahju (väiksemad Pavlovad asetage samuti ahju tagasi).

3. Pohla-karamelli kastme valmistamiseks segage muscovado suhkur ja siirup kastrulis, keetke umbes 2 minutit kuni segu hakkab karamelliseeruma ja pakseneb veidi.

4. Lisage vähehaaval koor ning jätkake keetmist veel 4 minutit. Lisage pohlad ja segage läbi. Tõstke kaste pliidilt, laske jahtuda ja asetage külmikusse. 

5. Jõulupuu kokku panemiseks vahustage koor, asetage suurim Pavlova serveerimisalusele ning määrige sellele veidi vahukoort ja pohlakastet.

6. Asetage sellele suuruselt järgmine Pavlova ja korrake protsessi, kuni viimase, kõige väiksema Pavlovani. Kaunistamiseks tilgutage koogile kastet, puistake värskeid pohli ja rosmariinioksakesi. Serveerige kohe.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Ämblikud

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Kuum šokolaad

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.