Pavlova jõulupuu

8-le.

u. 2.5 tundi

Hinne (1 tk)

Koostisosad

Pavlova
4 munavalget
210 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
5 g vanillisuhkrut
8 g maisitärklist
5 ml õunaäädikat

Pohla-karamelli kaste
95 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
140 g Dansukkeri heledat siirupit
100 ml vahukoort
75 g pohli

Kaunistamiseks
Vahukoort
Pohli
Rosmariini oksi

Juhised

1. Eelsoojendage ahi 125°C-ni. Vahustage munad tugevaks vahuks, lisage vahustamist jätkates pool suhkrukogusest, 5 minuti pärast lisage teine pool ja vanillisuhkur ning vahustage veel 5 minutit. Lisage õrnalt segades maisitärklis ja äädikas.

2. Joonistage küpsetuspaberitele viis erineva suurusega ringi: 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm and 7 cm, kolm väiksemat ühele paberile ja suuremad teisele. Jaotage taigen ringidesse ja siluge ühtlaseks. Küpsetage umbes 90 minutit, võttes väiksemad Pavlovad ahjust välja nii 10-15 minutit enne suuremaid. Koogid peaksid keskelt jääma natuke nätsked. Keerake ahi välja jättes mõlemad plaadid ahju (väiksemad Pavlovad asetage samuti ahju tagasi).

3. Pohla-karamelli kastme valmistamiseks segage muscovado suhkur ja siirup kastrulis, keetke umbes 2 minutit kuni segu hakkab karamelliseeruma ja pakseneb veidi.

4. Lisage vähehaaval koor ning jätkake keetmist veel 4 minutit. Lisage pohlad ja segage läbi. Tõstke kaste pliidilt, laske jahtuda ja asetage külmikusse. 

5. Jõulupuu kokku panemiseks vahustage koor, asetage suurim Pavlova serveerimisalusele ning määrige sellele veidi vahukoort ja pohlakastet.

6. Asetage sellele suuruselt järgmine Pavlova ja korrake protsessi, kuni viimase, kõige väiksema Pavlovani. Kaunistamiseks tilgutage koogile kastet, puistake värskeid pohli ja rosmariinioksakesi. Serveerige kohe.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Jäätis moosiküpsistega

Isevalmistatud jäätis

Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Rabarberi-maasika juustukook

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Särtsakas rabarberijook

Värskendavad suvejoogid

Pakkuge janukustutajat suvesoojuses! Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Leedriõie panna cotta laimimarinaadis marjadega

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.