Koostisosad
3 dl leiget piima
1 dl sulatatud või vedelat margariini
8 dl nisujahu
1 tl soola
3 spl suhkrut
1 dl riivitud parmesani juustu
1 spl punet
Pintseldamiseks
sulatatud või vedelat margariini
Juhised
Murendage pärm taignaanumasse. Lisage piim, margariin, sool ja suhkur ning segage, kuni pärm on lahustunud.
Lisage jahu, 2/3 juustust ning pune ja segage, kuni taigen tundub parasjagu sitkena. Katke taigen rätikuga ja laske 20-30 minutit kerkida.
Tõstke taigen jahuga kaetud lauale ja veeretage pikaks rulliks, mis seejärel lõigake 20 tükiks.
Vormige tükid ümmargusteks kukliteks. Asetage 14 kuklit paarikaupa piklikku võiga määritud vormi, nii et kuklite küljed kokku puutuvad. Pintseldage margariiniga. Ülejäänud kuklid asetage liitekohale ja pintseldage samuti margariiniga. Puistake peale järele jäänud parmesani juust ja laske rätiku all 20-30 minutit kerkida.
Küpsetage ahju alumises osas ca 40 minutit temperatuuril 180ŗC. Laske kuklitel vormis 5 minutit jahtuda, kallutage need seejärel ahjurestile ja laske rätiku all jahtuda.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.