Parmesani-pune kuklid

Hinne (5 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

50 g pärmi
3 dl leiget piima
1 dl sulatatud või vedelat margariini
8 dl nisujahu
1 tl soola
3 spl suhkrut
1 dl riivitud parmesani juustu
1 spl punet

Pintseldamiseks
sulatatud või vedelat margariini

Juhised

Murendage pärm taignaanumasse. Lisage piim, margariin, sool ja suhkur ning segage, kuni pärm on lahustunud.

Lisage jahu, 2/3 juustust ning pune ja segage, kuni taigen tundub parasjagu sitkena. Katke taigen rätikuga ja laske 20-30 minutit kerkida.

Tõstke taigen jahuga kaetud lauale ja veeretage pikaks rulliks, mis seejärel lõigake 20 tükiks.

Vormige tükid ümmargusteks kukliteks. Asetage 14 kuklit paarikaupa piklikku võiga määritud vormi, nii et kuklite küljed kokku puutuvad. Pintseldage margariiniga. Ülejäänud kuklid asetage liitekohale ja pintseldage samuti margariiniga. Puistake peale järele jäänud parmesani juust ja laske rätiku all 20-30 minutit kerkida.

Küpsetage ahju alumises osas ca 40 minutit temperatuuril 180ŗC. Laske kuklitel vormis 5 minutit jahtuda, kallutage need seejärel ahjurestile ja laske rätiku all jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.