Parmesani ja soolahelvestega piparkoogid

u. 70 tk.

PT25M

20 minutit

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Taigen
200 g võid 
280 g Dansukkeri heledat siirupit
200 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 suur muna
7 g söögisoodat 
5 g jahvatatud nelki
3 g jahvatatud ingverit
3 g jahvatatud kaneeli
u. 480 g jahu

Kate
150 g parmesani juustu
soolahelbeid
1 kergelt läbiklopitud muna

Juhised

Valmistage piparkoogitaigen päev ette. Sulatage või, lisage siirup ja suhkur, segage kuni suhkur on sulanud ja segu jahtunud, seejärel lisage muna.

Lahustage söögisooda väheses vees ja lisage koos vürtsidega võisegule. Lisage jahu ja sõtkuge taigen. Jätke ööpäevaks maitsestuma. 

Eelsoojendage ahi 175°C-ni, pöördõhu režiimil. 

Veeretage taignast õhukesed rullid ja pintseldage munaga. Riivige parmesan ja segage soolahelvestega, puistake segu pintseldatud rullidele. Küpsetage ahju keskmisel siinil umbes 10 minutit. Laske jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.