Koostisosad
3 muna
2 dl piima
1½ dl nisujahu
1/2 tl soola
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 dl rõõska koort
Kompott
4 õuna
1 dl vett
½ dl värskeltpressitud sidrunimahla
2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 ml jahvatatud kardemoni
Kaunistamiseks
1 dl jämedalt hakitud kreeka pähkleid
1 spl Dansukkeri pärlsuhkrut
Sidrunikreem
1½ dl vahukoort
1/4 sidruni koor ja mahl
2 tl Dansukkeri tuhksuhkrut
Küpsetamiseks võid
Juhised
Vahustage koor tugevaks vahuks, lisage sidrunimahl ja riivitud koor koos tuhksuhkruga. Hoidke serveerimiseni külmkapis. Koorige õunad, eemaldage südamikud ja tükeldage. Asetage õunatükid koos vee, sidrunimahla ja suhkruga keedunõusse ning keetke tasasel tulel, kuni õunatükid on pehmed. Lisage vanillisuhkur ja kardemon. Vahustage munad, lisage piim. Lisage omavahel segatud nisujahu, sool ja vanillisuhkur ning segage hoolikalt läbi. Lisage koor ja laske 10 minutit seista. Küpsetage õhukesed pannkoogid. Segage hakitud pähklid pärlsuhkruga.
Serveerimisel laotage taldrikule pannkook, puistake sellele natuke pähklisegu, ja voltige pannkook neljaks, tõstke kõrvale lusikatäis kompotti ja lusikatäis kreemi.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.