Pähklivõitäidisega šokolaadi-kaerahelbeküpsised

u. 16 tk

Hinne (12 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Taigen
350 ml nisujahu
4 spl kakaopulbrit
225 g toasooja võid
400 ml Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
2 suurt muna
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
50 g hakitud tumedat šokolaadi
1 tl küpsetuspulbrit
1 1/4 tl soolahelbeid
550 ml kaerahelbeid

Täidis
2 spl toasooja võid
200 ml Dansukkeri tuhksuhkrut
100 ml kreemjat pähklivõid
3 spl piima
1/2 tl soolahelbeid

Juhised

Eelkuumutage ahi 175 °C kraadini. Segage omavahel jahu ja kakaopulber. Vahustage või muscovado suhkruga heledaks kreemjaks vahuks. Lisage munad, vanillisuhkur, küpsetuspulber ja sool. Segage hoolikalt. Lisage kaerahelbed, jahusegu ja hakitud šokolaad. Vormige taignast 2-3 cm diameetriga pallikesed ja laduge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Vajutage plaadil näpuga veidi lamedamaks. Küpsetage umbes 10-12 minutit. Laske täielikult jahtuda.

Täidis: vahustage või, tuhksuhkur, piim ja sool kohevaks kreemjaks vahuks. Asetage küpsise keskele 1 tl täidist, määrige see veidi laiali, asetage teine küpsis täidisele ja suruge küpsised õrnalt kokku.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.