Koostisosad
5 muna
450 g Dansukkeri kristallsuhkrut
300 g nisujahu
15 g küpsetuspulbrit
175 ml keevat vett
125 g hakitud sarapuupähkleid
Immutamiseks
250 g võid
200 ml piima
50 g Dansukkeri vanillisuhkrut
Juhised
Määrige 20 x 30 cm ahjupann võiga ning puistake üle jahuga. Vahustage munad suhkruga heledaks vahuks. Segage omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisage ettevaatlikult segades munavahule. Lisage kuum vesi. Valage taigen ahjupannile ning puistake üle hakitud pähklitega. Küpsetage ahju keskmisel siinil 200°C kraadi juures umbes 35-40 minutit. Tõstke kook ahjust ning laske jahtuda. Täidise valmistamiseks laske võil koos piimaga paksupõhjalises kastrulis keema tõusta ning keetke kõrgel kuumusel 2 minutit. Lisage vanillisuhkur. Lõigake jahtunud kook kaheks kihiks ning immutage kihte piimaseguga. Asetage koogikihid üksteise peale nii, et pähklitega kiht oleks pealmine. Pidulikuma välimusega koogi saate kui kaunistate koogi vahukoore ja värskete marjadega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Külma ilma joogid
Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.