Koostisosad
5 muna
450 g Dansukkeri kristallsuhkrut
300 g nisujahu
15 g küpsetuspulbrit
175 ml keevat vett
125 g hakitud sarapuupähkleid
Immutamiseks
250 g võid
200 ml piima
50 g Dansukkeri vanillisuhkrut
Juhised
Määrige 20 x 30 cm ahjupann võiga ning puistake üle jahuga. Vahustage munad suhkruga heledaks vahuks. Segage omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisage ettevaatlikult segades munavahule. Lisage kuum vesi. Valage taigen ahjupannile ning puistake üle hakitud pähklitega. Küpsetage ahju keskmisel siinil 200°C kraadi juures umbes 35-40 minutit. Tõstke kook ahjust ning laske jahtuda. Täidise valmistamiseks laske võil koos piimaga paksupõhjalises kastrulis keema tõusta ning keetke kõrgel kuumusel 2 minutit. Lisage vanillisuhkur. Lõigake jahtunud kook kaheks kihiks ning immutage kihte piimaseguga. Asetage koogikihid üksteise peale nii, et pähklitega kiht oleks pealmine. Pidulikuma välimusega koogi saate kui kaunistate koogi vahukoore ja värskete marjadega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.