Koostisosad
Õunakoogi kihid
3-4 riivitud õuna
4 toasooja muna
380 g Dansukkeri kristallsuhkrut
300 ml taimeõli
3 g kaneeli
3 g soola
8 g küpsetuspulbrit
7 g söögisoodat
10 g vanillisuhkrut
260 g nisujahu
105 g kookoshelbeid
Superkiire võikreem
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut
10 g vanillisuhkrut
150 g toasooja soolast võid
Ingverikreem
200 g toasooja võid
200 g Dansukkeri tuhksuhkrut
400 g maitsestamata toorjuustu
1 jupp värsket ingverit
1 laimi mahl ja riivitud koor.
Laimi suhkur
Laimi koor
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
Juhised
1. Määrige ümmarguse koogivormi (21-22 cm ) servad võiga ja asetage vormi põhja küpsetuspaber. Küpsetada tuleb neli koogipõhja, seega seda liigutust tuleb teha kokku neli korda.
2. Eelsoojendage ahi 180°C-ni.
3. Riivige õunad peenema riiviga. Vahustage munad suhkru ja õliga kohevaks (maht peaks olema kahekordne), nii 10 minutit.
4. Segage omavahel sool, küpsetuspulber, sooda, vanillisuhkur ning jahu. Segage kuivad koostisained vähehaaval õrnalt munavahuga kokku ühtlaseks tainaks. Kõige lõpuks lisage õunad ja kookoshelbed.
5. Jaotage taigen neljaks osaks ja küpsetage neli koogipõhja 170°C juures 30 minutit. Küpsuse testimiseks kasutage puutikku. Valmis põhjad laske täielikult jahtuda.
6. Vajadusel lõigake põhjade pinnad ühetasasemaks.
7. Võikreem: mikserdage kreemikoostisained ühtlaseks kreemiks.
8. Ingverikreem: vahustage või tuhksuhkruga, seejärel lisage vahustamist jätkates toorjuust.
9. Lõpuks lisage kooritud riivitud ingver ja maitse järgi laimi mahla.
10. Laimisuhkur: segage omavahel laimikoor ja suhkur.
11. Tordi kokkupanek: Asetage esimene koogikiht serveerimisaluse keskele, pritsige põhja äärele võikreemiring ja täitke ringi sisemus ingverikreemiga sama kõrguseni kui võikreemiserv.
12. Asetage uus tordipõhi kreemikihile ja korrake protsessi veel kaks korda.
13. Asetage viimane tordipõhi kreemile ja tõstke tort 20 minutiks külmkappi tahenema.
14. Kandke tordi pinnale ja külgedele õhuke kiht võikreemi. Viimistluse lõpuks pritsige tordile veel mõned törtsud kreemi ning puistake üle laimisuhkruga. Säilitage serveerimiseni külmikus.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.