Õunatort ingverikreemiga

1 kook, u. 8–10 lõiku

PT1H

u. 4 tundi

Hinne (3 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Õunakoogi kihid
3-4 riivitud õuna
4  toasooja muna
380 g Dansukkeri kristallsuhkrut
300 ml taimeõli
3 g kaneeli
3 g soola
8 g küpsetuspulbrit
7 g söögisoodat
10 g vanillisuhkrut
260 g nisujahu
105 g kookoshelbeid
Superkiire võikreem
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut
10 g vanillisuhkrut
150 g toasooja soolast võid
Ingverikreem
200 g toasooja võid
200 g Dansukkeri tuhksuhkrut
400 g maitsestamata toorjuustu
1 jupp värsket ingverit
1 laimi mahl ja riivitud koor.
Laimi suhkur
Laimi koor
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut

Juhised

1. Määrige ümmarguse koogivormi (21-22 cm ) servad võiga ja asetage vormi põhja küpsetuspaber. Küpsetada tuleb neli koogipõhja, seega seda liigutust tuleb teha kokku neli korda.

2. Eelsoojendage ahi 180°C-ni.

3. Riivige õunad peenema riiviga. Vahustage munad suhkru ja õliga kohevaks (maht peaks olema kahekordne), nii 10 minutit.

4. Segage omavahel sool, küpsetuspulber, sooda, vanillisuhkur ning jahu. Segage kuivad koostisained vähehaaval õrnalt munavahuga kokku ühtlaseks tainaks. Kõige lõpuks lisage õunad ja kookoshelbed.

5. Jaotage taigen neljaks osaks ja küpsetage neli koogipõhja 170°C juures 30 minutit. Küpsuse testimiseks kasutage puutikku. Valmis põhjad laske täielikult jahtuda.

6. Vajadusel lõigake põhjade pinnad ühetasasemaks.

7. Võikreem: mikserdage kreemikoostisained ühtlaseks kreemiks.

8. Ingverikreem: vahustage või tuhksuhkruga, seejärel lisage vahustamist jätkates toorjuust.

9. Lõpuks lisage kooritud riivitud ingver ja maitse järgi laimi mahla.

10. Laimisuhkur: segage omavahel laimikoor ja suhkur.

11. Tordi kokkupanek: Asetage esimene koogikiht serveerimisaluse keskele, pritsige põhja äärele võikreemiring ja täitke ringi sisemus ingverikreemiga sama kõrguseni kui võikreemiserv.

12. Asetage uus tordipõhi kreemikihile ja korrake protsessi veel kaks korda.

13. Asetage viimane tordipõhi kreemile ja tõstke tort 20 minutiks külmkappi tahenema.

14. Kandke tordi pinnale ja külgedele õhuke kiht võikreemi. Viimistluse lõpuks pritsige tordile veel mõned törtsud kreemi ning puistake üle laimisuhkruga. Säilitage serveerimiseni külmikus.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Kuum šokolaad

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!