Koostisosad
Õunakoogi kihid
3-4 riivitud õuna
4 toasooja muna
380 g Dansukkeri kristallsuhkrut
300 ml taimeõli
3 g kaneeli
3 g soola
8 g küpsetuspulbrit
7 g söögisoodat
10 g vanillisuhkrut
260 g nisujahu
105 g kookoshelbeid
Superkiire võikreem
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut
10 g vanillisuhkrut
150 g toasooja soolast võid
Ingverikreem
200 g toasooja võid
200 g Dansukkeri tuhksuhkrut
400 g maitsestamata toorjuustu
1 jupp värsket ingverit
1 laimi mahl ja riivitud koor.
Laimi suhkur
Laimi koor
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut
Juhised
1. Määrige ümmarguse koogivormi (21-22 cm ) servad võiga ja asetage vormi põhja küpsetuspaber. Küpsetada tuleb neli koogipõhja, seega seda liigutust tuleb teha kokku neli korda.
2. Eelsoojendage ahi 180°C-ni.
3. Riivige õunad peenema riiviga. Vahustage munad suhkru ja õliga kohevaks (maht peaks olema kahekordne), nii 10 minutit.
4. Segage omavahel sool, küpsetuspulber, sooda, vanillisuhkur ning jahu. Segage kuivad koostisained vähehaaval õrnalt munavahuga kokku ühtlaseks tainaks. Kõige lõpuks lisage õunad ja kookoshelbed.
5. Jaotage taigen neljaks osaks ja küpsetage neli koogipõhja 170°C juures 30 minutit. Küpsuse testimiseks kasutage puutikku. Valmis põhjad laske täielikult jahtuda.
6. Vajadusel lõigake põhjade pinnad ühetasasemaks.
7. Võikreem: mikserdage kreemikoostisained ühtlaseks kreemiks.
8. Ingverikreem: vahustage või tuhksuhkruga, seejärel lisage vahustamist jätkates toorjuust.
9. Lõpuks lisage kooritud riivitud ingver ja maitse järgi laimi mahla.
10. Laimisuhkur: segage omavahel laimikoor ja suhkur.
11. Tordi kokkupanek: Asetage esimene koogikiht serveerimisaluse keskele, pritsige põhja äärele võikreemiring ja täitke ringi sisemus ingverikreemiga sama kõrguseni kui võikreemiserv.
12. Asetage uus tordipõhi kreemikihile ja korrake protsessi veel kaks korda.
13. Asetage viimane tordipõhi kreemile ja tõstke tort 20 minutiks külmkappi tahenema.
14. Kandke tordi pinnale ja külgedele õhuke kiht võikreemi. Viimistluse lõpuks pritsige tordile veel mõned törtsud kreemi ning puistake üle laimisuhkruga. Säilitage serveerimiseni külmikus.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.