Õunatort ingverikreemiga

1 kook, u. 8–10 lõiku

u. 4 tundi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Õunakoogi kihid
3-4 riivitud õuna
4  toasooja muna
380 g Dansukkeri kristallsuhkrut
300 ml taimeõli
3 g kaneeli
3 g soola
8 g küpsetuspulbrit
7 g söögisoodat
10 g vanillisuhkrut
260 g nisujahu
105 g kookoshelbeid
Superkiire võikreem
240 g Dansukkeri tuhksuhkrut
10 g vanillisuhkrut
150 g toasooja soolast võid
Ingverikreem
200 g toasooja võid
200 g Dansukkeri tuhksuhkrut
400 g maitsestamata toorjuustu
1 jupp värsket ingverit
1 laimi mahl ja riivitud koor.
Laimi suhkur
Laimi koor
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut

Juhised

1. Määrige ümmarguse koogivormi (21-22 cm ) servad võiga ja asetage vormi põhja küpsetuspaber. Küpsetada tuleb neli koogipõhja, seega seda liigutust tuleb teha kokku neli korda.

2. Eelsoojendage ahi 180°C-ni.

3. Riivige õunad peenema riiviga. Vahustage munad suhkru ja õliga kohevaks (maht peaks olema kahekordne), nii 10 minutit.

4. Segage omavahel sool, küpsetuspulber, sooda, vanillisuhkur ning jahu. Segage kuivad koostisained vähehaaval õrnalt munavahuga kokku ühtlaseks tainaks. Kõige lõpuks lisage õunad ja kookoshelbed.

5. Jaotage taigen neljaks osaks ja küpsetage neli koogipõhja 170°C juures 30 minutit. Küpsuse testimiseks kasutage puutikku. Valmis põhjad laske täielikult jahtuda.

6. Vajadusel lõigake põhjade pinnad ühetasasemaks.

7. Võikreem: mikserdage kreemikoostisained ühtlaseks kreemiks.

8. Ingverikreem: vahustage või tuhksuhkruga, seejärel lisage vahustamist jätkates toorjuust.

9. Lõpuks lisage kooritud riivitud ingver ja maitse järgi laimi mahla.

10. Laimisuhkur: segage omavahel laimikoor ja suhkur.

11. Tordi kokkupanek: Asetage esimene koogikiht serveerimisaluse keskele, pritsige põhja äärele võikreemiring ja täitke ringi sisemus ingverikreemiga sama kõrguseni kui võikreemiserv.

12. Asetage uus tordipõhi kreemikihile ja korrake protsessi veel kaks korda.

13. Asetage viimane tordipõhi kreemile ja tõstke tort 20 minutiks külmkappi tahenema.

14. Kandke tordi pinnale ja külgedele õhuke kiht võikreemi. Viimistluse lõpuks pritsige tordile veel mõned törtsud kreemi ning puistake üle laimisuhkruga. Säilitage serveerimiseni külmikus.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Apelsinimarmelaad

Tsitruste aeg

Kas saab olla midagi paremat kui alustada päeva nautides hommikukohvi või tee kõrvale röstsaiaviilu, millel sillerdab kutsuvalt maitsev omavalmistatud marmelaad? Talvistel poelettidel pikutavad hooaja tsitrusviljad pakuvad kuhjaga inspiratsiooni.

Kohvijook

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Pannkoogid õunakompoti ja sidrunikreemiga

Pannkoogid

Pannkoogid meeldivad nii lastele kui täiskasvanutele. Pannkoogid sobivad ideaalselt vahepalaks, piknikukorvi, brunch’iks või magustoiduks ning neid on lihtne erinevate maitsvate lisanditega varieerida.

Kreemjas sidrunipirukas

Küpsetame tsitrustega

Apelsini ja sidruni maitsed toovad meeltesse pehme ja sooja troopilise tuulepuhangu ning sobivad ülihästi erinevaid küpsetisi täiustama. Tsitrused on värskendavad ja hapukad, kuid sobivad suurepäraselt kokku täiesti teist laadi maitsetega, näiteks šokolaadi ja karamelliga.

Šokolaadikook

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Juustu- ja singikakud

Talveretked

Oleme kogunud siia häid retsepte, mis sobivad suurepäraselt talvisteks retkedeks seljakoti ja termosega. Tee lumes hullamisse paus ning soojenda end maitsvate suppide ja jookidega, lõpetuseks lisa soojale lonksule ka kosutav amps.