Koostisosad
5 dl rasvasemat piima või rõõska koort
1 vaniljekaun
1 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
Katteks
2 õuna
1/2 dl vett
1/2 dl magusat veini
1 kaneelikoor
1/2 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut
värsket piparmünti
Juhised
Kuumutage piim koos poolitatud vanillikaunaga keemiseni, tõstke keedunõu pliidilt ja laske piimal kaane all 5 minutit maitsestuda. Lisage tarretisesuhkur Multi, kuumutage uuesti pidevalt segades keemiseni ja keetke pool minutit. Laske hetk jahtuda ja jaotage läbi sõela valades magustoidukaussidesse. Asetage külmpkappi tarduma.
Koorige õunad ja lõigake kuubikuteks. Keetke vett koos veini ja kaneelikoorega u.10-15 minutit. Lisage õunakuubikud ja keetke veel u. 5 minutit. Tõstke õunakuubikud vedelikust välja ja laske jahtuda, jaotage jahtunud kuubikud samuti magustoidukaussidesse.
Kuumutage umbes 1 dl jagu õunte keeduvett uuesti keemiseni, lisage tarretisesuhkur ja laske veel korraks keema tõusta. Seejärel laske vedelikul veidi jahtuda ning jaotage tarretis õunakuubikutele. Jahutage külmikus vähemalt pool tundi enne serveerimist, serveerimisel kaunistage piparmündilehtedega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.