Õuna panna cotta

4 portsjonit

Hinne (19 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

5 dl rasvasemat piima või rõõska koort
1 vaniljekaun
1 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Katteks

2 õuna 

1/2 dl vett 

1/2 dl magusat veini

1 kaneelikoor
1/2 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut
värsket piparmünti

Juhised

Kuumutage piim koos poolitatud vanillikaunaga keemiseni, tõstke keedunõu pliidilt ja laske piimal kaane all 5 minutit maitsestuda. Lisage tarretisesuhkur Multi, kuumutage uuesti pidevalt segades keemiseni ja keetke pool minutit. Laske hetk jahtuda ja jaotage läbi sõela valades magustoidukaussidesse. Asetage külmpkappi tarduma.

Koorige õunad ja lõigake kuubikuteks. Keetke vett koos veini ja kaneelikoorega u.10-15 minutit. Lisage õunakuubikud ja keetke veel u. 5 minutit. Tõstke õunakuubikud vedelikust välja ja laske jahtuda, jaotage jahtunud kuubikud samuti magustoidukaussidesse.

Kuumutage umbes 1 dl jagu õunte keeduvett uuesti keemiseni, lisage tarretisesuhkur ja laske veel korraks keema tõusta. Seejärel laske vedelikul veidi jahtuda ning jaotage tarretis õunakuubikutele. Jahutage külmikus vähemalt pool tundi enne serveerimist, serveerimisel kaunistage piparmündilehtedega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.