Õuna panna cotta

4 portsjonit

Hinne (7 tk)

Koostisosad

5 dl rasvasemat piima või rõõska koort
1 vaniljekaun
1 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Katteks

2 õuna 

1/2 dl vett 

1/2 dl magusat veini

1 kaneelikoor
1/2 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut
värsket piparmünti

Juhised

Kuumutage piim koos poolitatud vanillikaunaga keemiseni, tõstke keedunõu pliidilt ja laske piimal kaane all 5 minutit maitsestuda. Lisage tarretisesuhkur Multi, kuumutage uuesti pidevalt segades keemiseni ja keetke pool minutit. Laske hetk jahtuda ja jaotage läbi sõela valades magustoidukaussidesse. Asetage külmpkappi tarduma.

Koorige õunad ja lõigake kuubikuteks. Keetke vett koos veini ja kaneelikoorega u.10-15 minutit. Lisage õunakuubikud ja keetke veel u. 5 minutit. Tõstke õunakuubikud vedelikust välja ja laske jahtuda, jaotage jahtunud kuubikud samuti magustoidukaussidesse.

Kuumutage umbes 1 dl jagu õunte keeduvett uuesti keemiseni, lisage tarretisesuhkur ja laske veel korraks keema tõusta. Seejärel laske vedelikul veidi jahtuda ning jaotage tarretis õunakuubikutele. Jahutage külmikus vähemalt pool tundi enne serveerimist, serveerimisel kaunistage piparmündilehtedega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.