Koostisosad
125 g sarapuupähkleid
150 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
5 munavalget
85 g Dansukkeri ekstrapeent suhkrut
Mustika-vaarikavaht
150 g mustikaid
150 g vaarikaid
100 ml vett
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
16 g maisitärklist
5-12 ml vett
500 ml vahukoort
Kaunistamiseks
Dansukkeri tuhksuhkrut
Värskeid marju
Juhised
Eelsoojendage ahi 150°C-ni.
Röstige sarapuupähkleid kuival pannil, kummutage köögirätikule ja hõõruge üle et koor eemalduks. Purustage pähklid blenderis ja lisage ühtlase joana pruun suhkur. Asetage kõrvale.
Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Lisage vähehaaval vahustamist jätkates suhkur. Segage pähklid õrnalt munavahuga.
Määrige kaks kolmandikku vahust ristküliku kujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Ülejäänud vaht määrige eraldi küpsetuspaberile, nii et moodustuks poole väiksem ristkülik.
Küpsetage ükshaaval ahju alumisel siinil 15-20 minutit. Jätke põhjad jahtuma.
Keetke marju 1 dl veega 5 minutit. Lisage suhkur ja keetke veel 5 minutit.
Segage maisitärklis 1-2 tl veega ja lisage marjakeedisele. Keetke 2-3 minutit. Tõstke kastrul pliidilt ja laske täielikult jahtuda.
Vahustage koor ja segage õrnalt jahtunud marjakeedisega.
Poolitage suurem koogipõhi. Asetage üks pooltest serveerimisalusele ja määrige sellele pool vahust. Seejärel asetage teine pool põhjast vahule. Määrige teine pool vahtu koogile ja tõstke kolmas põhi pealmiseks kihiks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.