Koostisosad
125 g sarapuupähkleid
150 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
5 munavalget
85 g Dansukkeri ekstrapeent suhkrut
Mustika-vaarikavaht
150 g mustikaid
150 g vaarikaid
100 ml vett
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
16 g maisitärklist
5-12 ml vett
500 ml vahukoort
Kaunistamiseks
Dansukkeri tuhksuhkrut
Värskeid marju
Juhised
Eelsoojendage ahi 150°C-ni.
Röstige sarapuupähkleid kuival pannil, kummutage köögirätikule ja hõõruge üle et koor eemalduks. Purustage pähklid blenderis ja lisage ühtlase joana pruun suhkur. Asetage kõrvale.
Vahustage munavalged tugevaks vahuks. Lisage vähehaaval vahustamist jätkates suhkur. Segage pähklid õrnalt munavahuga.
Määrige kaks kolmandikku vahust ristküliku kujuliselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Ülejäänud vaht määrige eraldi küpsetuspaberile, nii et moodustuks poole väiksem ristkülik.
Küpsetage ükshaaval ahju alumisel siinil 15-20 minutit. Jätke põhjad jahtuma.
Keetke marju 1 dl veega 5 minutit. Lisage suhkur ja keetke veel 5 minutit.
Segage maisitärklis 1-2 tl veega ja lisage marjakeedisele. Keetke 2-3 minutit. Tõstke kastrul pliidilt ja laske täielikult jahtuda.
Vahustage koor ja segage õrnalt jahtunud marjakeedisega.
Poolitage suurem koogipõhi. Asetage üks pooltest serveerimisalusele ja määrige sellele pool vahust. Seejärel asetage teine pool põhjast vahule. Määrige teine pool vahtu koogile ja tõstke kolmas põhi pealmiseks kihiks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.