Koostisosad
100 g juuretist
2 dl käesooja vett
3 spl Dansukkeri leivasiirupit
1 tl soola
1-2 tl aniisi ja tilliseemneid
2 dl nisukliisid
2 dl tumedat rukkijahu
4 dl nisujahu
Soovi korral pealepuistamiseks:
1 dl seesami seemneid
1 dl linaseemneid
Juhised
Asetage juuretis taignakaussi ja lisage vesi. Segage juurde siirup, sool, aniis ja tilliseemned ning nisukliid. Lisage mõlemad jahud ja sõtkuge taigen hoolikalt läbi. Katke taignakauss puhta köögirätikuga ning jätke 2 tunniks kerkima. Asetge ahjuplaat ahju keskmisele siinile ning lülitage ahi 250°C kraadile. Asetage taigen jahuga ülepuistatud tööpinnale ja vormige pikergune rull. Lõigake rull 10-12 tükiks. Rullige iga taignatükk lamedaks kettaks ning torkige ketastesse kahvli abil augud. Soovi korral puistake leibadele seesami- ja linaseemneid ning suruge seemned taignarulli abil leibadesse. Tõstke leivad küpsetuspaberile ning seejärel asetage küpsetuspaber ahju kuumale plaadile. Küpsetage u. 5 minutit. Laske näkileibadel restil jahtuda. Hoidke kuivas kohas.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.
Jõuluküpsised
Jõuluküpsised on midagi palju enamat kui piparkoogid! Klassikalised jõulukujundusega küpsised sobivad ideaalselt lauale jõulu toidu juurde või väikeseks jõulukingituseks armsale inimesele.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Armastusega valmistatud jõuluküpsetised
Leia retsepte ja inspiratsiooni ainulaadsete jõulusüdamete jaoks kõigile, kellest hoolid.