Mustsõstra-karamelli jäätisetort kaerapuruga

u. 10 viilu

Hinne (51 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Karamellijäätis
4 munakollast
50 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Kaerapuru
50 g toasooja võid
25 g Dansukkeri fariinsuhkrut
20 g Dansukkeri heledat siirupit
45 g nisujahu
40 g kaerahelbeid

Mustsõstrajäätis
400 g mustsõstraid (u. 200 g püreed)
70 g Dansukkeri heledat siirupit
4 munakollast
50 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Kaunistamiseks
kaerapuru
marju
söödavaid lilli

Juhised

Karamellijäätise valmistamiseks vahustage munakollased suhkru ja siirupiga. Kuumutage piim, vahukoor ja glükoosisiirup eraldi kastrulis keemiseni, tõstke kastrul pliidilt ja niristage vedelik vahustamist jätkates munavahule. Kurnake segu läbi peene sõela ning asetage jahtuma.

Töödelge jahtunud segu jäätisemasinas või asetage vähemalt 3 tunniks sügavkülma (segage iga tunni tagant).

Puru valmistamiseks kuumutage ahi 150 °C kraadini, segage puru koostisained omavahel ning laotage ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage ahju keskmisel siinil u. 20 minutit. Laske jahtuda.

Valage 2/3 purust ovaalsesse silikoonist koogivormi või leivavormi (1.5 l mahtuavusega) ning asetage u. 20 minutiks sügavkülma. Valage poolenisti külmunud karamellijäätis purukihile ja tasandage ühtlaseks, asetage vorm uuesti sügavkülma.

Kuumutage mustsõstrad siirupiga keemiseni, suruge sõstrad puulusikaga katki ning kurnake segu läbi peene sõela. Vahustage munakollased suhkruga. Kuumutage piim, vahukoor ja glükoosisiirup eraldi kastrulis keemiseni, tõstke kastrul pliidilt ja niristage vedelik vahustamist jätkates munavahule. Lisage ka mustsõstrapüree. Kurnake kõik uuesti läbi peene sõela ning laske segu täielikult jahtuda.

Töödelge jahtunud segu jäätisemasinas või asetage vähemalt 3 tunniks sügavkülma (segage iga tunni tagant). Valage poolenisti külmunud jäätis karamellijäätisele ja siluge ühtlaseks. Asetage vorm veel vähemalt 2 tunniks sügavkülma.

Tõstke tort vormist välja ning asetage serveerimisalusele, kaunistage ülejäänud puru, värskete marjade ning söödavate lilledega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Ämblikud

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja. Oleme kokku kogunud meie parimad tšatni retseptid, mida saate kasutada oma toiduvalmistamisel.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.