Mustsõstra-karamelli jäätisetort kaerapuruga

u. 10 viilu

Hinne (49 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Karamellijäätis
4 munakollast
50 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
70 g Dansukkeri heledat siirupit
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Kaerapuru
50 g toasooja võid
25 g Dansukkeri fariinsuhkrut
20 g Dansukkeri heledat siirupit
45 g nisujahu
40 g kaerahelbeid

Mustsõstrajäätis
400 g mustsõstraid (u. 200 g püreed)
70 g Dansukkeri heledat siirupit
4 munakollast
50 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
200 ml piima
150 ml vahukoort
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Kaunistamiseks
kaerapuru
marju
söödavaid lilli

Juhised

Karamellijäätise valmistamiseks vahustage munakollased suhkru ja siirupiga. Kuumutage piim, vahukoor ja glükoosisiirup eraldi kastrulis keemiseni, tõstke kastrul pliidilt ja niristage vedelik vahustamist jätkates munavahule. Kurnake segu läbi peene sõela ning asetage jahtuma.

Töödelge jahtunud segu jäätisemasinas või asetage vähemalt 3 tunniks sügavkülma (segage iga tunni tagant).

Puru valmistamiseks kuumutage ahi 150 °C kraadini, segage puru koostisained omavahel ning laotage ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetage ahju keskmisel siinil u. 20 minutit. Laske jahtuda.

Valage 2/3 purust ovaalsesse silikoonist koogivormi või leivavormi (1.5 l mahtuavusega) ning asetage u. 20 minutiks sügavkülma. Valage poolenisti külmunud karamellijäätis purukihile ja tasandage ühtlaseks, asetage vorm uuesti sügavkülma.

Kuumutage mustsõstrad siirupiga keemiseni, suruge sõstrad puulusikaga katki ning kurnake segu läbi peene sõela. Vahustage munakollased suhkruga. Kuumutage piim, vahukoor ja glükoosisiirup eraldi kastrulis keemiseni, tõstke kastrul pliidilt ja niristage vedelik vahustamist jätkates munavahule. Lisage ka mustsõstrapüree. Kurnake kõik uuesti läbi peene sõela ning laske segu täielikult jahtuda.

Töödelge jahtunud segu jäätisemasinas või asetage vähemalt 3 tunniks sügavkülma (segage iga tunni tagant). Valage poolenisti külmunud jäätis karamellijäätisele ja siluge ühtlaseks. Asetage vorm veel vähemalt 2 tunniks sügavkülma.

Tõstke tort vormist välja ning asetage serveerimisalusele, kaunistage ülejäänud puru, värskete marjade ning söödavate lilledega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.