Koostisosad
Koogipõhi
220 g võid
90 g Dansukkeri kristallsuhkrut
3 1/2 dl nisujahu
1 munakollane
1/2 sidruni riivitud koor
Kate
150 g mustikamahla (300 g külmutatud mustikaid)
225 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
30 g nisujahu
4 muna
1/2 sidruni mahl
Juhised
Eelkuumutage ahi 180 °C-ni.
Sõtkuge kõik koogipõhja koostisained taignaks.
Vooderdage neljakandiline koogivorm (u. 24 x 30 cm) kergelt õliga määritud küpsetuspaberiga. Suruge taigen koogivormi põhja. Küpsetage ahju alumisel siinil 10-13 minutit. Laske veidi jahtuda.
Vahepeal suruge sulanud mustikad läbi tiheda sõela ning lisage saadud mahlale sidrunimahl.
Segage suhkur jahuga, kloppige juurde munad. Kõige lõpuks lisage mustikamahl ja segage ühtlaseks massiks. Valage kate koogipõhjale ja pistke vorm tagasi ahju veel 15 minutiks. Laske jahtuda ja lõigake kook tükkideks. Serveerimisel puistake üle tuhksuhkruga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.

Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõuluküpsised
Jõuluküpsised on midagi palju enamat kui piparkoogid! Klassikalised jõulukujundusega küpsised sobivad ideaalselt lauale jõulu toidu juurde või väikeseks jõulukingituseks armsale inimesele.

Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Jõuluhõngulised magustoidud
Talveaeg lõhnab apelsinide ja safrani järele. Need lõhnad jutustavad sellest, et leidub kohti, kus ei ole sama pime ja külm nagu siin Põhjamaal.

Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.