Mustikapiruka küpsised

u.16 küpsist

PT1H

2 tundi

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

300 g nisujahu
135 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 tl soola
250 g toasooja võid
3 spl jääkülma vett

Täidis
200 g mustikaid
140 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1 spl Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
Poole sidruni mahl ja koor

Glasuur
1 muna
90 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut

Juhised

Segage taignakausis jahu, suhkur ja sool. Lõigake või väiksemateks tükkideks ja näppige jahusegusse või töödelge jahusegu ja võitükke taignamikseriga kuni taigen koos püsima hakkab. Lisage vähehaaval külm vesi ja segage kiirelt ühtlaseks taignaks. Jaotage taigen kaheks võrdseks osaks, katke toidukilega ja tõstke umbes tunniks külmikusse.

Vahepeal keetke mustikad suhkrute ja sidruniga läbi – u. 5 minutit. Purustage saadud mass püreeks ja jätke jahtuma.

Eelsoojendage ahi 200 °C kraadini.

Tõstke taigen külmikust välja ja sõtkuge korralikult läbi.

Rullige mõlemast taignapallist jahuga ülepuistatud tööpinnal õhuke võrdse suurusega ketas. Määrige õhuke kiht mustikapüreed ühele kettale. Viilutage teine ketas ribadeks ja laduge ribad risti-rästi püreele. Lõigake saadud kihiline taignaketas u. 3 cm diameetriga väiksemateks ketasteks või ruutudeks ning laduge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määrige küpsiseid lahtiklopitud munaga ja puistake üle rafineerimata roosuhkruga. Küpsetage 10-14 minutit.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.