Mustikapiruka küpsised

u.16 küpsist

PT1H

2 tundi

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

300 g nisujahu
135 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 tl soola
250 g toasooja võid
3 spl jääkülma vett

Täidis
200 g mustikaid
140 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1 spl Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
Poole sidruni mahl ja koor

Glasuur
1 muna
90 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut

Juhised

Segage taignakausis jahu, suhkur ja sool. Lõigake või väiksemateks tükkideks ja näppige jahusegusse või töödelge jahusegu ja võitükke taignamikseriga kuni taigen koos püsima hakkab. Lisage vähehaaval külm vesi ja segage kiirelt ühtlaseks taignaks. Jaotage taigen kaheks võrdseks osaks, katke toidukilega ja tõstke umbes tunniks külmikusse.

Vahepeal keetke mustikad suhkrute ja sidruniga läbi – u. 5 minutit. Purustage saadud mass püreeks ja jätke jahtuma.

Eelsoojendage ahi 200 °C kraadini.

Tõstke taigen külmikust välja ja sõtkuge korralikult läbi.

Rullige mõlemast taignapallist jahuga ülepuistatud tööpinnal õhuke võrdse suurusega ketas. Määrige õhuke kiht mustikapüreed ühele kettale. Viilutage teine ketas ribadeks ja laduge ribad risti-rästi püreele. Lõigake saadud kihiline taignaketas u. 3 cm diameetriga väiksemateks ketasteks või ruutudeks ning laduge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määrige küpsiseid lahtiklopitud munaga ja puistake üle rafineerimata roosuhkruga. Küpsetage 10-14 minutit.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.