Mustikapiruka küpsised

u.16 küpsist

2 tundi

Hinne (1 tk)

Koostisosad

300 g nisujahu
135 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 tl soola
250 g toasooja võid
3 spl jääkülma vett

Täidis
200 g mustikaid
140 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1 spl Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
Poole sidruni mahl ja koor

Glasuur
1 muna
90 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut

Juhised

Segage taignakausis jahu, suhkur ja sool. Lõigake või väiksemateks tükkideks ja näppige jahusegusse või töödelge jahusegu ja võitükke taignamikseriga kuni taigen koos püsima hakkab. Lisage vähehaaval külm vesi ja segage kiirelt ühtlaseks taignaks. Jaotage taigen kaheks võrdseks osaks, katke toidukilega ja tõstke umbes tunniks külmikusse.

Vahepeal keetke mustikad suhkrute ja sidruniga läbi – u. 5 minutit. Purustage saadud mass püreeks ja jätke jahtuma.

Eelsoojendage ahi 200 °C kraadini.

Tõstke taigen külmikust välja ja sõtkuge korralikult läbi.

Rullige mõlemast taignapallist jahuga ülepuistatud tööpinnal õhuke võrdse suurusega ketas. Määrige õhuke kiht mustikapüreed ühele kettale. Viilutage teine ketas ribadeks ja laduge ribad risti-rästi püreele. Lõigake saadud kihiline taignaketas u. 3 cm diameetriga väiksemateks ketasteks või ruutudeks ning laduge küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määrige küpsiseid lahtiklopitud munaga ja puistake üle rafineerimata roosuhkruga. Küpsetage 10-14 minutit.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.