Koostisosad
200 g toasooja võid
1 ½ dl Dansukkeri Demerara suhkrut
1 spl Dansukkeri kaneelisuhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
1 l mustikaid (soovi korral asendage osa marjadest vaarikatega)
2 dl Dansukkeri moosisuhkrut või marmelaadisuhkrut
1 spl kartulijahu
Pealepuistamiseks
Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Alustage täidise valmistamisest. Selleks valage kõik täidise koostisained keedunõusse ja kuumutage keemiseni. Jätke jahtuma.
Segage omavahel toasoe või ning suhkur. Lisage muna ja omavahel segatud küpsetuspulber ning nisu- ja rukkijahu. Asetage taigen u. veerand tunniks külmikusse. Seejärel suruge ca 2/3 taignast pirukavormi põhja ja külgedele. Rullige viimane kolmandik taignast toidukile vahel õhukeseks “pirukakaaneks”.
Valage mustikakissell pirukavormi ja katke “taignakaanega”. Torkige kaane sisse kahvliga mõned augud ja küpsetage pirukat 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni piruka pealispind on kaunilt kuldne ja pirukas ise valmis. Laske veidi jahtuda ning puistake üle tuhksuhkruga. Serveerige näiteks vaniljejäätisega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.