Mustika-vanilli pidusai

See pidusai koos maitsva vanillikreemiga on kaetud koduse mustikamoosiga. Kas saab veel paremaks minna? Vanill ja mustikad sobivad omavahel suurepäraselt!

umbes 12 tükki

PT2H
PT0M
Saiad ja kuklid

umbes 2 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Mustikamoos 
250 g mustikaid 
125 g Dansukkeri moosisuhkrut

Vanillikreem 
1/2 vanillikauna 
250 ml piima 
4 munakollast 
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut 
2 spl maisitärklist 
25 g toasooja võid

Pärmitaigen 
25 g pärmi 
200 ml piima 
70 g Dansukkeri heledat siirupit 
1 tl purustatud kardemoniseemneid 
75 g toasooja võid 
1 muna 
420-480 g jahu 
1/4 tl soola

Kaneelitäidis 
50 g toasooja võid 
4 spl Dansukkeri fariinsuhkrut 
2 tl jahvatatud kaneeli 
1/2 spl maisitärklist

Määrimiseks 
muna + sool + vesi

Juhised

Alusta mustikamoosist. Loputa ja puhasta mustikad. Sega marjad ja suhkur kastrulis ning keeda 7–10 minutit. Riisu vaht ja vala sooja, puhtasse purki. 

Seejärel valmista vanillikreem. Kraabi vanillikaunast seemned ja keeda nii kauna kui seemneid koos piimaga. Eemalda vanillikaun piimast. Vispelda munakollased suhkru ja maisitärklisega kohevaks. Vala vanillipiim vispeldamist jätkates munasegusse. Vala segu tagasi kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades. Eemalda tulelt, kui kreem on paksenud, ja lisa segamist jätkates vähehaaval või. Kurna vanillikreem läbi peene sõela. Vala vanillikreem pritskotti ja hoia külmkapis.

Valmista pärmitaigen. Murenda pärm kausis ja lisa käesoe piim. Sega, kuni pärm lahustub. Lisa siirup, kardemon, või, muna ja 2/3 jahust. Töötle tainast, kuni see on ühtlane ja elastne. Lisa sool ja ülejäänud jahu ning töötle tainast, kuni see eraldub kausi külgedelt. Lase puhta rätikuga kaetult kerkida umbes 20 minutit.

Samal ajal valmista kaneelitäidis. Vispelda kokku või, fariinsuhkur, kaneel ja maisitärklis.

Sõtku tainas jahuga kaetud tööpinnal läbi, rulli ristkülikukujuliseks (umbes 30x45 cm) ja määri tainale kaneelitäidis. Rulli pikemast küljest kokku ja lõika umbes 4 cm laiusteks tükkideks.

Lao tükid küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi üksteise kõrvale ja jäta veel umbes 1 tunniks kerkima, taigna maht peaks kahekordistuma.

Kuumuta ahi 200°C-ni (ülemine ja alumine kuumus). Määri saia lahtiklopitud munaga ja pritsi iga saiatüki keskele vanillikreemi. Tõsta vanillikreemi kõrvale lusikatäis mustikamoosi. Küpseta saia ahju alumises osas umbes 25-30 minutit. Lase nii minut aega jahtuda ja siis eemalda ettevaatlikult lahtikäiv vorm. Lase restile asetatult jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.