Mustika-vanilli pidusai

See pidusai koos maitsva vanillikreemiga on kaetud koduse mustikamoosiga. Kas saab veel paremaks minna? Vanill ja mustikad sobivad omavahel suurepäraselt!

umbes 12 tükki

PT2H
PT0M
Saiad ja kuklid

umbes 2 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Mustikamoos 
250 g mustikaid 
125 g Dansukkeri moosisuhkrut

Vanillikreem 
1/2 vanillikauna 
250 ml piima 
4 munakollast 
40 g Dansukkeri kristallsuhkrut 
2 spl maisitärklist 
25 g toasooja võid

Pärmitaigen 
25 g pärmi 
200 ml piima 
70 g Dansukkeri heledat siirupit 
1 tl purustatud kardemoniseemneid 
75 g toasooja võid 
1 muna 
420-480 g jahu 
1/4 tl soola

Kaneelitäidis 
50 g toasooja võid 
4 spl Dansukkeri fariinsuhkrut 
2 tl jahvatatud kaneeli 
1/2 spl maisitärklist

Määrimiseks 
muna + sool + vesi

Juhised

Alusta mustikamoosist. Loputa ja puhasta mustikad. Sega marjad ja suhkur kastrulis ning keeda 7–10 minutit. Riisu vaht ja vala sooja, puhtasse purki. 

Seejärel valmista vanillikreem. Kraabi vanillikaunast seemned ja keeda nii kauna kui seemneid koos piimaga. Eemalda vanillikaun piimast. Vispelda munakollased suhkru ja maisitärklisega kohevaks. Vala vanillipiim vispeldamist jätkates munasegusse. Vala segu tagasi kastrulisse ja kuumuta pidevalt segades. Eemalda tulelt, kui kreem on paksenud, ja lisa segamist jätkates vähehaaval või. Kurna vanillikreem läbi peene sõela. Vala vanillikreem pritskotti ja hoia külmkapis.

Valmista pärmitaigen. Murenda pärm kausis ja lisa käesoe piim. Sega, kuni pärm lahustub. Lisa siirup, kardemon, või, muna ja 2/3 jahust. Töötle tainast, kuni see on ühtlane ja elastne. Lisa sool ja ülejäänud jahu ning töötle tainast, kuni see eraldub kausi külgedelt. Lase puhta rätikuga kaetult kerkida umbes 20 minutit.

Samal ajal valmista kaneelitäidis. Vispelda kokku või, fariinsuhkur, kaneel ja maisitärklis.

Sõtku tainas jahuga kaetud tööpinnal läbi, rulli ristkülikukujuliseks (umbes 30x45 cm) ja määri tainale kaneelitäidis. Rulli pikemast küljest kokku ja lõika umbes 4 cm laiusteks tükkideks.

Lao tükid küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi üksteise kõrvale ja jäta veel umbes 1 tunniks kerkima, taigna maht peaks kahekordistuma.

Kuumuta ahi 200°C-ni (ülemine ja alumine kuumus). Määri saia lahtiklopitud munaga ja pritsi iga saiatüki keskele vanillikreemi. Tõsta vanillikreemi kõrvale lusikatäis mustikamoosi. Küpseta saia ahju alumises osas umbes 25-30 minutit. Lase nii minut aega jahtuda ja siis eemalda ettevaatlikult lahtikäiv vorm. Lase restile asetatult jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Ämblikud

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja. Oleme kokku kogunud meie parimad tšatni retseptid, mida saate kasutada oma toiduvalmistamisel.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.