Koostisosad
Muscovadopuding
500 ml kohvikoort
100 ml piima
2 tsp Dansukkeri vanillisuhkrut
75 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
6 munakollast
Karamelliseeritud pähklid
100 g pähkleid
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
1 spl Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
2 näputäit soola
Serveerimiseks värskeid marju, piparmünti või sidrunmelissi
Juhised
Puding: Kuumutage koor, piim, muscovado suhkur ja vanillisuhkur paksupõhjalises keedunõus keemiseni, tõstke keedunõu pliidilt ja lisage segu pidevalt kloppides ükshaaval munakollased. Kloppige kuni vedelik pakseneb kergelt. Asetage 4 kuumakindlat magustoiduvormi sügavale ahjupannile ning jaotage kreem võrdselt vormidesse. Valage ahjupannile vormide ümber ettevaatlikult (et vesi kreemi sisse ei pritsiks) kuuma vett ning asetage vormid koos panniga 30 minutiks 125 °C kraadisesse ahju küpsema. Laske jahtuda.
Karamelliseeritud pähklid: Segage siirup, suhkur ja sool paksupõhjalises keedunõus. Kui suhkur on täielikult sulanud tõstke keedunõu pliidilt ja lisage pähklid. Segage hoolikalt läbi ning valage pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage ahju keskmisel siinil 175 °C juures umbes 15 minutit. Küpsetamise keskel segage pähklid korraks plaadil läbi. Tõstke pähklid ahjust välja ja valage õhukese kihina küpsetuspaberile jahtuma.
Kaunistage puding pähklite, värskete marjade ja piparmündioksakesega.
Retsepti autor: Erika Holmberg, Obbola
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.