Koostisosad
Muscovadopuding
500 ml kohvikoort
100 ml piima
2 tsp Dansukkeri vanillisuhkrut
75 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
6 munakollast
Karamelliseeritud pähklid
100 g pähkleid
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
1 spl Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
2 näputäit soola
Serveerimiseks värskeid marju, piparmünti või sidrunmelissi
Juhised
Puding: Kuumutage koor, piim, muscovado suhkur ja vanillisuhkur paksupõhjalises keedunõus keemiseni, tõstke keedunõu pliidilt ja lisage segu pidevalt kloppides ükshaaval munakollased. Kloppige kuni vedelik pakseneb kergelt. Asetage 4 kuumakindlat magustoiduvormi sügavale ahjupannile ning jaotage kreem võrdselt vormidesse. Valage ahjupannile vormide ümber ettevaatlikult (et vesi kreemi sisse ei pritsiks) kuuma vett ning asetage vormid koos panniga 30 minutiks 125 °C kraadisesse ahju küpsema. Laske jahtuda.
Karamelliseeritud pähklid: Segage siirup, suhkur ja sool paksupõhjalises keedunõus. Kui suhkur on täielikult sulanud tõstke keedunõu pliidilt ja lisage pähklid. Segage hoolikalt läbi ning valage pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage ahju keskmisel siinil 175 °C juures umbes 15 minutit. Küpsetamise keskel segage pähklid korraks plaadil läbi. Tõstke pähklid ahjust välja ja valage õhukese kihina küpsetuspaberile jahtuma.
Kaunistage puding pähklite, värskete marjade ja piparmündioksakesega.
Retsepti autor: Erika Holmberg, Obbola
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.