Muffinid põldmarjade ja purukattega

Mahlased põldmarjadega muffinid, mis on kaetud krõbeda puruga. Lihtne valmistada ja veelgi lihtsam süüa.

12-14 tükki

PT50M
PT0M
Koogid

umbes 50 minutit

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Muffinid 
100 g võid 
200 ml piima 
2 muna 
130 g Dansukkeri kristallsuhkrut 
1 tl vanillisuhkrut 
240 g jahu 
2 tl küpsetuspulbrit 
1 näputäis soola

Puru 
75 g toasooja võid 
60 g kaerahelbeid 75 g 
Dansukkeri fariinsuhkrut 
2 spl Dansukkeri heledat siirupit 
60 g jahu 
1 näputäis soola

Täidis 
200 g põldmarju

Juhised

Kuumuta ahi 225°C-ni (ülemine ja alumine kuumus). Sulata või kastrulis ja sega piimaga. Pane kõrvale. Vispelda munad, suhkur ja vanillisuhkur kohevaks. Sega võisegu munasegusse. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool eraldi kausis ning lisa seejärel taignasse. Pane kõrvale. Vala kõik puru koostisained eraldi kaussi ja näpi ühtlaseks puruks. Loputa ja puhasta põldmarjad. Aseta 12-14 muffinivormi küpsetusplaadile ja täida vormid 2/3 ulatuses muffinitaignaga. Puista peale põldmarjad ja seejärel puru. Küpseta ahju keskel umbes 15 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.