Koostisosad
200 g toasooja võid
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
3 g Dansukkeri vanillisuhkrut
240 g nisujahu
5 g küpsetuspulbrit
Moos
200 g mustikaid
100 g Dansukkeri moosisuhkrut
Juhised
Alusta mustikamoosi valmistamisest, et see jõuaks taheneda.
Pese ja puhasta mustikad ning sega need moosisuhkruga kastrulis. Keeda 7-10 minutit. Eemalda vaht ja vala steriliseeritud purki. Pane kaas peale ja hoia jahedas.
Valmista moosiküpsiste tainas. Kuumuta ahi 200°C-ni.
Vahusta või, suhkur ja vanillisuhkur. Sega jahu ja küpsetuspulber kausis ja lisa ettevaatlikult võisegule. Sega, kuni moodustub tainas.
Vormi tainast rull ja lõika see 20 tükiks, igaüks kaaluga umbes 25 g. Veereta tükid pallideks ja aseta väikestesse muffinivormidesse. Kasta sõrm jahusse ja tee iga küpsise keskele süvend. Täida süvendid moosiga.
Küpseta küpsiseid ahju alumisel siinil 14-16 minutit, kuni need on kergelt pruunid. Võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.