Koostisosad
Suhkrukoogi põhiretsept
50 g võid
2 muna
3 dl Dansukkeri šokolaadimaitselist tuhksuhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl vett
küpsetusvormi määrimiseks võid
ja vormi ülepuistamiseks riivsaia või mannat
Glasuur
50 g võid või margariini
4 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1/2 dl kanget, külma kohvi
kookoshelbeid
Juhised
Valmistage kahekordne ports suhkrukoogi tainast šokolaadimaitselise tuhksuhkruga. Valage tainas võiga määritud ja riivsaia või mannaga üle puistatud küpsetusvormi. Küpsetage
ahju keskmisel siinil 200° juures u. 25 minutit. Glasuuri valmistamiseks: sulatage 50 g võid. Segage see 4 dl šokolaadimaitselise tuhksuhkru ja 1/2 dl kange, külma kohviga. Katke kook glasuuriga. Puistake peale kookoshelbeid. Lõigake ruudukesteks.
Suhkrukoogi põhiretsept
1. Määrige u. 1 1/2 liitrine küpsetusvorm võiga ja puistake üle manna või riivsaiaga. Soojendage ahi 175° kraadini.
2. Sulatage või ja laske sellel jahtuda.
3. Kloppige munad meelepärase maitsega tuhksuhkruga vahule. Segage küpsetuspulber jahuga ja lisage see munadele.
4. Lisage sulavõi ja vesi. Valage taigen vormi.
5. Küpsetage ahju alumises osas 40-50 minutit.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.