Mõdu, klassikaline

Hinne (26 tk)

Koostisosad

4 l vett
250 g Dansukkeri fariinsuhkrut
250 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1–2 sidruni mahl
1/5 tl presspärmi (hernetera suurune tükk)
suhkrut, rosinaid

Juhised

Kuumutage pool veest keemiseni ja valage suhkrutele, lisage ülejäänud vesi ja sidrunimahl. laske jahtuda käesoojaks. Lahustage pärm vedelikutilgas ja lisage joogile. Jätke toasoojusesse käärima umbes 24 tunniks. Valage jook pudelitesse ja lisage igasse pudelisse 1 tl suhkrut ja mõned rosinad.

Rõhk pudelis kasvab, kuna käärimine jätkub, mistõttu ärge sulgege pudeleid liiga õhukindlalt.

Mõdu on valmis siis kui rosinad on pinnale tõusnud. Jahedas kulub selleks umbes nädal, toasoojuses umbes 3 päeva. Hoidke valmis mõdu külmkapis ja tarbige lõpuni nädala jooksul.

Kahekordistades retseptikogused (presspärmi siis 1/4 tl), saate piisaval hulgal mõdu suuremale kevadpühade peoseltskonnale!

NB! Kui soovite tumedamat mõdu, kasutage ainult fariinsuhkrut (kõik 500 g).

NB2! Kui soovite tugevamat sidrunimaitset, koorige joogivedeliku sisse enne käärima asetamist ka sidrunite koore kollane osa ja kurnake vedelik enne pudelitesse valamist.

 

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.