Mõdu, klassikaline

Hinne (48 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

4 l vett
250 g Dansukkeri fariinsuhkrut
250 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1–2 sidruni mahl
1/5 tl presspärmi (hernetera suurune tükk)
suhkrut, rosinaid

Juhised

Kuumutage pool veest keemiseni ja valage suhkrutele, lisage ülejäänud vesi ja sidrunimahl. laske jahtuda käesoojaks. Lahustage pärm vedelikutilgas ja lisage joogile. Jätke toasoojusesse käärima umbes 24 tunniks. Valage jook pudelitesse ja lisage igasse pudelisse 1 tl suhkrut ja mõned rosinad.

Rõhk pudelis kasvab, kuna käärimine jätkub, mistõttu ärge sulgege pudeleid liiga õhukindlalt.

Mõdu on valmis siis kui rosinad on pinnale tõusnud. Jahedas kulub selleks umbes nädal, toasoojuses umbes 3 päeva. Hoidke valmis mõdu külmkapis ja tarbige lõpuni nädala jooksul.

Kahekordistades retseptikogused (presspärmi siis 1/4 tl), saate piisaval hulgal mõdu suuremale kevadpühade peoseltskonnale!

NB! Kui soovite tumedamat mõdu, kasutage ainult fariinsuhkrut (kõik 500 g).

NB2! Kui soovite tugevamat sidrunimaitset, koorige joogivedeliku sisse enne käärima asetamist ka sidrunite koore kollane osa ja kurnake vedelik enne pudelitesse valamist.

 

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.