Mocha jäätise pirukas marjade ja šokolaadikastmega

u. 8 lõiku

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Pirukapõhi
150 g kaerahelbeküpsiseid
100 g hakitud sarapuupähkleid
75 g Dansukkeri Demerara suhkrut
125 g võid või margariini

Jäätis
300 ml vahukoort
12 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
3 munakollast
30 g Dansukkeri Tuhksuhkrut
1-2 Nescafe Espresso minipakki
70 g Dansukkeri Heledat siirupit

Šokolaadikaste
15 g võid või margariini
25 g kakaopulbrit
15 ml Dansukkeri Tumedat siirupit
40 g Dansukkeri Demerara suhkrut
12 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
100 ml kohvikoort

Serveerimiseks
500 g värskeid marju, nt. vaarikaid ja mustikaid

Juhised

Purustage küpsised ning segage suuremas kausis koos hakitud pähklite ja Demerara suhkruga. Sulatage rasvaine ning segage küpsisepuruga. Suruge küpsisepuru pirukavormi põhja ning külgedele ja asetage vorm külmkappi. Vahustage vahukoor vanillisuhkruga. Vahustage munakollased eraldi nõus tuhksuhkruga heledaks vahuks ning lisage espressopulber ja siirup, vahustage kuni need on lahustunud. Õrnalt segades lisage vahustatud koor. Valage jäätis pirukapõhjale ning asetage vorm vähemalt 3 tunniks külmikusse.

Sulatage rasvaine paksupõhjalises keedupotis ning lisage kakaopulber. Lisage pidevalt segades ülejäänud koostisained ning laske segul keema tõusta. Serveerige pirukat šokolaadikastme ning värskete marjadega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.