Koostisosad
150 g kaerahelbeküpsiseid
100 g hakitud sarapuupähkleid
75 g Dansukkeri Demerara suhkrut
125 g võid või margariini
Jäätis
300 ml vahukoort
12 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
3 munakollast
30 g Dansukkeri Tuhksuhkrut
1-2 Nescafe Espresso minipakki
70 g Dansukkeri Heledat siirupit
Šokolaadikaste
15 g võid või margariini
25 g kakaopulbrit
15 ml Dansukkeri Tumedat siirupit
40 g Dansukkeri Demerara suhkrut
12 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
100 ml kohvikoort
Serveerimiseks
500 g värskeid marju, nt. vaarikaid ja mustikaid
Juhised
Purustage küpsised ning segage suuremas kausis koos hakitud pähklite ja Demerara suhkruga. Sulatage rasvaine ning segage küpsisepuruga. Suruge küpsisepuru pirukavormi põhja ning külgedele ja asetage vorm külmkappi. Vahustage vahukoor vanillisuhkruga. Vahustage munakollased eraldi nõus tuhksuhkruga heledaks vahuks ning lisage espressopulber ja siirup, vahustage kuni need on lahustunud. Õrnalt segades lisage vahustatud koor. Valage jäätis pirukapõhjale ning asetage vorm vähemalt 3 tunniks külmikusse.
Sulatage rasvaine paksupõhjalises keedupotis ning lisage kakaopulber. Lisage pidevalt segades ülejäänud koostisained ning laske segul keema tõusta. Serveerige pirukat šokolaadikastme ning värskete marjadega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.