Mirror Glaze ehk peegelglasuur

Uhkelt läikiv peegelsile viimistlus maitsvale tordile

Külma u. 26 cm diameetriga koogi katteks

PT10M
Hinne (98 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

8 lehte želatiini
150 g valget šokolaadi
¾ dl vett
2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1 ¼ dl Dansukkeri glükoosisiirupit
¾ dl kondenspiima
toiduvärvi (pastana, geelina või vedelal kujul)

Juhised

Leotage želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Pigistage lehtedest liigne vesi ja asetage kõrvale oma aega ootama.

Murdke valge sokolaad tükkideks ja asetage mikrolaineahjukindlasse nõusse. 

Valage paksupõhjalisse kastrulisse suhkur, vesi ja glükoosisiirup, kuumutage keemiseni ning lisage kondenspiim. Tõstke keedunõu pliidilt. Lisage leotatud želatiinilehed ja segage hoolikalt, kuni need on täielikult vedeliku hulka sulanud.  Lisage meelepärane toiduvärv ja segage veelkord põhjalikult läbi.  Valage kuum segu valgele šokolaadile ja suristage saumikseriga ühtlaseks. Jälgige, et segusse õhumulle ei tekiks. 

Laske glasuuril jahtuda 30 C kraadini, kui termomeetrit pole käepärast laske seni jahtuda kuni segu on näpuga katsudes peaaegu jahe. Glasuur peaks valamisel olema küll paks kuid siiski voolav.

 

Asetage glasuuritav kook metallrestile või mõnele muule alusele, millelt oleks torti hiljem lihtne serveerimisalusele edasi tõsta. Resti alla võib asetada näiteks küpsetuspaberiga vooderdatud kandiku või muu laia madala aluse, mis ülemäärase glasuuri kinni püüab. Kui glasuur on soovitud temperatuurini jahtunud valage see paksu ühtlase joana koogile alustades koogi keskelt. Laske liigsel glasuuril koogilt kandikule voolata ning tõstke kook seejärel serveerimisalusele asetatult külmkappi oma tähetundi ootama.

Kandikule voolanud glasuuri saab uuesti kasutada, näiteks väiksema koogi või küpsiste glasuurimiseks.

Mirror Glaze säilib külmkapis u. 2 nädalat. Kui soovite tardunud glasuuri kasutada, saate selle sulatada mikrolaineahjus ettevaatlikult 10 sekundi kaupa kuumutades ja iga kuumutamise järel segu hoolikalt, kuid ettevaatlikult (et õhumulle ei tekiks) läbi segades.

 

Vaadake ka meie soomekeelset videoretsepti siin

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.