Mirror Glaze ehk peegelglasuur

Uhkelt läikiv peegelsile viimistlus maitsvale tordile

Külma u. 26 cm diameetriga koogi katteks

PT10M
Hinne (98 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

8 lehte želatiini
150 g valget šokolaadi
¾ dl vett
2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1 ¼ dl Dansukkeri glükoosisiirupit
¾ dl kondenspiima
toiduvärvi (pastana, geelina või vedelal kujul)

Juhised

Leotage želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Pigistage lehtedest liigne vesi ja asetage kõrvale oma aega ootama.

Murdke valge sokolaad tükkideks ja asetage mikrolaineahjukindlasse nõusse. 

Valage paksupõhjalisse kastrulisse suhkur, vesi ja glükoosisiirup, kuumutage keemiseni ning lisage kondenspiim. Tõstke keedunõu pliidilt. Lisage leotatud želatiinilehed ja segage hoolikalt, kuni need on täielikult vedeliku hulka sulanud.  Lisage meelepärane toiduvärv ja segage veelkord põhjalikult läbi.  Valage kuum segu valgele šokolaadile ja suristage saumikseriga ühtlaseks. Jälgige, et segusse õhumulle ei tekiks. 

Laske glasuuril jahtuda 30 C kraadini, kui termomeetrit pole käepärast laske seni jahtuda kuni segu on näpuga katsudes peaaegu jahe. Glasuur peaks valamisel olema küll paks kuid siiski voolav.

 

Asetage glasuuritav kook metallrestile või mõnele muule alusele, millelt oleks torti hiljem lihtne serveerimisalusele edasi tõsta. Resti alla võib asetada näiteks küpsetuspaberiga vooderdatud kandiku või muu laia madala aluse, mis ülemäärase glasuuri kinni püüab. Kui glasuur on soovitud temperatuurini jahtunud valage see paksu ühtlase joana koogile alustades koogi keskelt. Laske liigsel glasuuril koogilt kandikule voolata ning tõstke kook seejärel serveerimisalusele asetatult külmkappi oma tähetundi ootama.

Kandikule voolanud glasuuri saab uuesti kasutada, näiteks väiksema koogi või küpsiste glasuurimiseks.

Mirror Glaze säilib külmkapis u. 2 nädalat. Kui soovite tardunud glasuuri kasutada, saate selle sulatada mikrolaineahjus ettevaatlikult 10 sekundi kaupa kuumutades ja iga kuumutamise järel segu hoolikalt, kuid ettevaatlikult (et õhumulle ei tekiks) läbi segades.

 

Vaadake ka meie soomekeelset videoretsepti siin

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Kuum šokolaad

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!