Koostisosad
Koogipõhjad
100 g toasooja võid
45 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 munakollane
120 g nisujahu
4 spl kakaopulbrit
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 tl jahvatatud kaneeli
Täidis
300 ml vahukoort
120 g võid
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit
140 g Dansukkeri heledat siirupit
1/2 tl soola
280 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
Šokolaadikreem
100 g tumedat šokolaadi
100 ml vahukoort
Kaunistamiseks
soolahelbeid
Juhised
Vahustage või tuhksuhkruga ning lisage vahustamist jätkates munakollane.
Segage omavahel jahu, kakaopulber, vanillisuhkur ja kaneel ning lisage võivahule.
Töödelge taigen ühtlaseks, katke kauss toidukilega ning asetage u. 20 minutiks külma.
Eelsoojendage ahi 180°C-ni.
Jaotage taigen 20 võrdseks tükiks ja suruge tükid väikeste pirukapõhja vormide põhja ja külgedele. Torkige põhjad kahvliga auklikuks ja küpsetage u.10 minutit. Laske jahtuda.
Vahepeal valmistage karamellitäidis. Kuumutage ühes kastrulis vahukoor, või ja vanillisuhkur keemiseni, tõstke kastrul pliidilt kõrvale. Teises kastrulis kuumutage aeg-ajalt segades glükoosisiirup, sool ja suhkur 120 °C-ni.
Valage ettevaatlikult vahukoore segu siirupisse ja kuumutage aeg-ajalt segades 124°C-ni.
Valage täidis pirukavormidesse ning jätke toatemperatuuril jahtuma.
Hakkige šokolaad. Kuumutage koor soojaks, kuid mitte päris keemiseni. Valage soe koor hakitud šokolaadile ja segage ühtlaseks kreemiks. Asetage vähemalt 20 minutiks külma.
Pritsige või määrige šokolaadikreem täidisele ja puistake peale veidi soolahelbeid. Asetage külmikusse kuni serveerimiseni.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.