Minikoogid soolakaramelli ja šokolaadikreemiga

u. 20 kooki

PT1H

2 tundi

Hinne (28 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Koogipõhjad
100 g toasooja võid
45 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 munakollane
120 g nisujahu
4 spl kakaopulbrit
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 tl jahvatatud kaneeli

Täidis
300 ml vahukoort
120 g võid
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit
140 g Dansukkeri heledat siirupit
1/2 tl soola
280 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut

Šokolaadikreem
100 g tumedat šokolaadi
100 ml vahukoort

Kaunistamiseks
soolahelbeid

Juhised

Vahustage või tuhksuhkruga ning lisage vahustamist jätkates munakollane.

Segage omavahel jahu, kakaopulber, vanillisuhkur ja kaneel ning lisage võivahule.

Töödelge taigen ühtlaseks, katke kauss toidukilega ning asetage u. 20 minutiks külma.

Eelsoojendage ahi 180°C-ni.

Jaotage taigen 20 võrdseks tükiks ja suruge tükid väikeste pirukapõhja vormide põhja ja külgedele. Torkige põhjad kahvliga auklikuks ja küpsetage u.10 minutit. Laske jahtuda.

Vahepeal valmistage karamellitäidis. Kuumutage ühes kastrulis vahukoor, või ja vanillisuhkur keemiseni, tõstke kastrul pliidilt kõrvale. Teises kastrulis kuumutage aeg-ajalt segades glükoosisiirup, sool ja suhkur 120 °C-ni.

Valage ettevaatlikult vahukoore segu siirupisse ja kuumutage aeg-ajalt segades 124°C-ni.

Valage täidis pirukavormidesse ning jätke toatemperatuuril jahtuma.

Hakkige šokolaad. Kuumutage koor soojaks, kuid mitte päris keemiseni. Valage soe koor hakitud šokolaadile ja segage ühtlaseks kreemiks. Asetage vähemalt 20 minutiks külma.

Pritsige või määrige šokolaadikreem täidisele ja puistake peale veidi soolahelbeid. Asetage külmikusse kuni serveerimiseni.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.