Koostisosad
Taigen
250 g võid
150 g nisujahu
2 spl vett
2 spl Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
Rabarberitäidis
400 g rabarberivarsi
45 g Dansukkeri kristallsuhkrut
Sefiir
3 munavalget
180 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
Juhised
Segage taina koostisained kiirelt siledaks tainaks. Katke taigen toidukilega ning asetage 30 minutiks külmkappi.
Loputage rabarberivarred ja hakkige üsna väikesteks tükkideks. Keetke rabarberit koos suhkruga 2 minutit.
Suruge taigen võiga määritud väikeste koogivormide põhjadele. Jaotage rabarber samuti vormidesse ja küpsetage eelsoojendatud ahju alumisel siinil 200 °C juures 10-15 minutit. Tõstke koogid ahjust ja jätke mõneks minutiks jahtuma.
Vahepeal vahustage munavalged suhkruga kuivas puhtas kausis pehmeks vahuks, tõstke kauss kuumaveevannile ning jätkake vahustamist kuni vahu temperatuur on tõusnud 50-65 kraadini. Kontrollige kas kogu suhkur on sulanud hõõrudes sefiiritilka näppude vahel – kui kristalle tunda pole siis on sulanud. Tõstke sefiir veevannilt ja jätkake vahustamist kuni segu on jahtunud.
Valage sefiir tordipritsi ja pritsige kookidele meelepärase kujuga sefiiritörtsud. Sefiiri pinna võib gaasipõletiga pruuniks karamelliseerida..
Serveerige koos jäätise või vaniljekastmega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.