Mini-kaneelisaiakesed

ca 40 tk

Hinne (9 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

75 g võid või margariini
2 1/2 dl piima
25 g pärmi
1 ml soola
3/4 dl Dansukkeri peensuhkrut või Heledat Siirupit
1 tl jahvatatud kardemoni
ca 7 dl nisujahu

Täidis
50 g võid või margariini
1/2 dl Dansukkeri fariinsuhkrut
1spl kaneeli

Pintseldamiseks
muna

Kaunistamiseks
Pärlsuhkur

Pisikesed koogivormid

Juhised

Sulatage rasvaine kastrulis. Lisage piim ja soojendage 37° C-ni (käesoojaks).

Peenestage pärm taignanõusse ja lisage veidi vedelikku kastrulist. Segage, kuni pärm on vedel. Lisage ülejäänud vedelik.

Segage taignasse sool, suhkur, kardemon ja 2/3 jahust. Sõtkuge tainas ühtlaseks ja pehmeks. Lisage jahu ja sõtkuge tainast, kuni see anuma servadest lahti lööb. Laske taignal rätiku all kerkida kuni taigna maht on kahekordistunud, 20-30 minutit.

Segage omavahel kokku täidise koostisosad.

Tõstke taigen jahuga üle puistatud küpsetuslauale ja sõtkuge pehmeks. Rullige taigen nelinurkseks plaadiks. Määrige täidis taignale. Lõigake plaat 3 tükiks. Rullige iga tükk kokku ja lõigake rullid tükkideks. Asetage tükid väikestesse pabervormidesse. Laske rätiku all veel 20 minutit kerkida.

Kuumutage ahi 250° C kraadini. Pintseldage saiakesi lahtiklopitud munaga. Riputage peale pärlsuhkrut. Küpsetage ahju keskmises osas ligikaudu 8 minutit.

Asetage restile rätiku alla jahtuma.

Kui Teile ei meeldi kaneel, siis võite selle asemel kasutada täidisena mõnda alltoodud variantidest:
50 g võid või margariini, 1/2 dl peensuhkrut, 1/2 tl vanillsuhkrut, või
50 g võid või margariini, 1/2 dl peensuhkrut, 2 tl kardemoni, või
25 g võid või margariini, 75 g riivitud mandleid, või
1 dl apelsinimarmelaadi, või
1 dl rosinaid

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.