Mini-kaneelisaiakesed

ca 40 tk

Hinne (9 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

75 g võid või margariini
2 1/2 dl piima
25 g pärmi
1 ml soola
3/4 dl Dansukkeri peensuhkrut või Heledat Siirupit
1 tl jahvatatud kardemoni
ca 7 dl nisujahu

Täidis
50 g võid või margariini
1/2 dl Dansukkeri fariinsuhkrut
1spl kaneeli

Pintseldamiseks
muna

Kaunistamiseks
Pärlsuhkur

Pisikesed koogivormid

Juhised

Sulatage rasvaine kastrulis. Lisage piim ja soojendage 37° C-ni (käesoojaks).

Peenestage pärm taignanõusse ja lisage veidi vedelikku kastrulist. Segage, kuni pärm on vedel. Lisage ülejäänud vedelik.

Segage taignasse sool, suhkur, kardemon ja 2/3 jahust. Sõtkuge tainas ühtlaseks ja pehmeks. Lisage jahu ja sõtkuge tainast, kuni see anuma servadest lahti lööb. Laske taignal rätiku all kerkida kuni taigna maht on kahekordistunud, 20-30 minutit.

Segage omavahel kokku täidise koostisosad.

Tõstke taigen jahuga üle puistatud küpsetuslauale ja sõtkuge pehmeks. Rullige taigen nelinurkseks plaadiks. Määrige täidis taignale. Lõigake plaat 3 tükiks. Rullige iga tükk kokku ja lõigake rullid tükkideks. Asetage tükid väikestesse pabervormidesse. Laske rätiku all veel 20 minutit kerkida.

Kuumutage ahi 250° C kraadini. Pintseldage saiakesi lahtiklopitud munaga. Riputage peale pärlsuhkrut. Küpsetage ahju keskmises osas ligikaudu 8 minutit.

Asetage restile rätiku alla jahtuma.

Kui Teile ei meeldi kaneel, siis võite selle asemel kasutada täidisena mõnda alltoodud variantidest:
50 g võid või margariini, 1/2 dl peensuhkrut, 1/2 tl vanillsuhkrut, või
50 g võid või margariini, 1/2 dl peensuhkrut, 2 tl kardemoni, või
25 g võid või margariini, 75 g riivitud mandleid, või
1 dl apelsinimarmelaadi, või
1 dl rosinaid

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.