Mini-brioche vaniljekreemi ja värskete marjadega

u. 30-35 tk

PT55M

1 tund+

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Brioche
25 g presspärmi
5 muna
100 ml Dansukkeri heledat siirupit
1 tl soola
420-480 g nisujahu
350 g toasooja võid
1 muna pintseldamiseks

Vaniljekreem
1/2 vanillikaun
250 ml vahukoort
4 munakollast
45 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
2 spl maisitärklist
25 g toasooja võid

Kaunistamiseks
Värskeid marju
Dansukkeri tuhksuhkrut

Juhised

Vaniljekreem
Valage vahukoor kastrulisse ning kraapige vanillikaunast seemned vedeliku sisse, lisage ka kaun ise ning kuumutage keemiseni.
Tõstke keedunõu pliidilt, laske veidi jahtuda ning eemaldage vanillikaun.
Vahustage munakollased suhkrute ja maisitärklisega kohevaks vahuks
Niristage vahustamist jätkates vahukoor munavahu hulka. Valage segu kastrulisse tagasi ning kuumutage pidevalt segades keemiseni. Kui segu pakseneb tõstke kastrul pliidilt. Lisage kreemile vähehaaval või ja segage korralikult läbi. Asetage külmikusse.

Brioche
Murendage pärm kaussi ning lisage munad. Segage kuni pärm on sulanud.
Lisage siirup, sool ja nisujahu ning sõtkuge pehmeks ühtlaseks taignaks, lisage vähehaaval või. Sõtkuge veel umbes  10 minutit. Katke taignakauss puhta rätikuga ning asetage vähemalt 5 tunniks külmikusse.
Sõtkuge taigen jahuga üle puistatud tööpinnal läbi, rullige u. 1 cm paksuseks ja lõigake taignast u. 10 cm läbimõõduga kettad. Laduge kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jätke veel 1 tunniks kerkima.
Vajutage kahe sõrme abil taignaketaste keskele lohk. Pintseldage üle lahtiklopitud munaga ja pritsige lohkudesse vaniljekreem. Küpsetage 220 °C juures umbes 5 minutit.
Tõstke brioche’id ahjust välja jahtuma, kaunistage värskete marjadega ja puistake tuhksuhkruga üle.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.