Mesikärg

Hinne (21 tk)

Koostisosad

Sellel maitsval maiusel on inglise keeles suisa mitu nime näiteks honeycomb või cinder toffee. Ka retsepte selle maiasmokkade unistuse valmistamiseks on mitmeid, natuke erinevate või erinevas proportsioonis koostisainetega. Alljärgnevalt leiate meie lemmikretsepti:

500 g Dansukkeri valget kristallsuhkrut
½ dl Dansukkeri glükoosisiirupit
½ dl Dansukkeri heledat siirupit
1 dl vett
1 spl soodat

Juhised


Mõõtke kõik koostisained, välja arvatud sooda, paksupõhjalisse keedunõusse. Kuumutage segu aegajalt segades kuni selle temperatuur on 130–150°C. 130 °C juures saate pehmema maitsega ja heledama maiuse, 150 °C juures tugevama maitsega ja tumedama. Selleks, et segu mitte üle- või alakuumutada, kasutage termomeetrit. Kui segu on saavutanud soovitud temperatuuri tõstke keedunõu tulelt ja lisage sooda. Segage kõik kiirelt läbi, selle käigus moodustub keedunõusse kiirelt paisuv vaht. Valage vaht kergelt õlitatud küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja laske täielikult jahtuda. Murdke jahtunud mass suupärasteks tükkideks ja kasutage nt. koogikaunistusena või maiustage niisama.


Nipp: valmis meekärje tükke sulašokolaadi sisse kastes saate eriti maitsva sisuga šokolaadikommid!
 

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Silmatrühvlid

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Šokolaadimakroonid

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Tiramisu juustukook

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.