Mesikärg

Hinne (68 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Sellel maitsval maiusel on inglise keeles suisa mitu nime näiteks honeycomb või cinder toffee. Ka retsepte selle maiasmokkade unistuse valmistamiseks on mitmeid, natuke erinevate või erinevas proportsioonis koostisainetega. Alljärgnevalt leiate meie lemmikretsepti:

500 g Dansukkeri valget kristallsuhkrut
½ dl Dansukkeri glükoosisiirupit
½ dl Dansukkeri heledat siirupit
1 dl vett
1 spl soodat

Juhised


Mõõtke kõik koostisained, välja arvatud sooda, paksupõhjalisse keedunõusse. Kuumutage segu aegajalt segades kuni selle temperatuur on 130–150°C. 130 °C juures saate pehmema maitsega ja heledama maiuse, 150 °C juures tugevama maitsega ja tumedama. Selleks, et segu mitte üle- või alakuumutada, kasutage termomeetrit. Kui segu on saavutanud soovitud temperatuuri tõstke keedunõu tulelt ja lisage sooda. Segage kõik kiirelt läbi, selle käigus moodustub keedunõusse kiirelt paisuv vaht. Valage vaht kergelt õlitatud küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja laske täielikult jahtuda. Murdke jahtunud mass suupärasteks tükkideks ja kasutage nt. koogikaunistusena või maiustage niisama.


Nipp: valmis meekärje tükke sulašokolaadi sisse kastes saate eriti maitsva sisuga šokolaadikommid!
 

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.