Koostisosad
500 g Dansukkeri valget kristallsuhkrut
½ dl Dansukkeri glükoosisiirupit
½ dl Dansukkeri heledat siirupit
1 dl vett
1 spl soodat
Juhised
Mõõtke kõik koostisained, välja arvatud sooda, paksupõhjalisse keedunõusse. Kuumutage segu aegajalt segades kuni selle temperatuur on 130–150°C. 130 °C juures saate pehmema maitsega ja heledama maiuse, 150 °C juures tugevama maitsega ja tumedama. Selleks, et segu mitte üle- või alakuumutada, kasutage termomeetrit. Kui segu on saavutanud soovitud temperatuuri tõstke keedunõu tulelt ja lisage sooda. Segage kõik kiirelt läbi, selle käigus moodustub keedunõusse kiirelt paisuv vaht. Valage vaht kergelt õlitatud küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja laske täielikult jahtuda. Murdke jahtunud mass suupärasteks tükkideks ja kasutage nt. koogikaunistusena või maiustage niisama.
Nipp: valmis meekärje tükke sulašokolaadi sisse kastes saate eriti maitsva sisuga šokolaadikommid!
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.