Koostisosad
200 g sulatatud võid
2 muna
190 g Dansukkeri ekstrapeent suhkrut
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
50 ml Dansukkeri valget siirupit
240 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl mandliekstrakti
150 ml piima
50 g riivitud mandlimassi
Juhised
Küpsetage 30 x 23 cm kandilises või 26 cm ümmarguses koogivormis.
Eelsoojendage ahi 175°C kraadini. Vooderdage vorm küpsetuspaberiga. Sulatage või. Segage (käsitsi) omavahel munad ja suhkur ning lisage siirup. Segage eraldi kausis omavahel jahu ja küpsetuspulber.
Lisage piim ja mandliekstrakt sulatatud võile. Segage mandlimass ja jahusegu lahtiklopitud munaga ja lisage piimasegu. Taigen võib tunduda veidi tükiline, kuid muretsemiseks pole põhjust, sest tükid kaovad küpsetamisel.
Valage taigen koogivormi ja küpsetage ahju alumisel siinil 15-20 minutit.
Jahtunud kooke puistake üle tuhksuhkruga või niristage peale sulatatud šokolaadi.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.