Koostisosad
Vaarikamoos
200 g vaarikaid
100 g Dansukkeri moosisuhkrut
Muretaigen
150 g toasooja võid
90 g Dansukkeri tuhksuhkrut
180 g nisujahu
1 munakollane
Mandlitäidis
260 g jahvatatud mandleid
140 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
110 g toasooja võid
3 muna
3-4 mõrumandlit
Glasuur
360 g Dansukkeri tuhksuhkrut
umbes 2-3 spl vett
mõni tilk siirupit vaarikamoosist
Juhised
Alusta vaarikamoosi valmistamisest. Pese ja puhasta vaarikad. Sega need moosisuhkruga kastrulis ja keeda 4-5 minutit. Eemalda vaht ja vala sooja steriliseeritud purki. Pane purgile kaas peale ja hoia jahedas kohas.
Valmista muretaigen. Sega kõik koostisosad kiirelt kokku köögikombainis või käsitsi. Veereta palliks ja lase tainal toidukilesse mähitult külmkapis umbes 30 minutit puhata.
Kuumuta ahi 175°C-ni ja valmista täidis. Sega jahvatatud mandlid, suhkur ja või. Lisa munad ükshaaval ja sega ühtlaseks massiks. Riivi mõrumandlid.
Jaga tainas 20 tükiks, iga tükk tuleb kaaluga umbes 20 g. Suru tainatükid fooliumist või terasest mazarini vormidesse ja kata põhjad umbes 1 tl moosi ja umbes 1 spl täidisega. Pane vormid küpsetusplaadile.
Küpseta ahju keskel umbes 17-20 minutit. Lase jahtuda. Pööra mazarini koogikesed tagurpidi küpsetuspaberile ja aseta neile peale plaat, et põhjad lamedaks läheksid.
Valmista glasuur. Sega tuhksuhkur, vesi ja natuke vaarikamoosi vedelikku. Pööra koogid uuesti õigetpidi, kata glasuuriga, kui need on täielikult jahtunud.
Nipp!
Helet muscovado suhkur annab mazarini koogikestele täidlasema maitse koos kerge karamellinoodiga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Suurepärane maasikaaeg
Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid
Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.