Koostisosad
Vaarikamoos
200 g vaarikaid
100 g Dansukkeri moosisuhkrut
Muretaigen
150 g toasooja võid
90 g Dansukkeri tuhksuhkrut
180 g nisujahu
1 munakollane
Mandlitäidis
260 g jahvatatud mandleid
140 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
110 g toasooja võid
3 muna
3-4 mõrumandlit
Glasuur
360 g Dansukkeri tuhksuhkrut
umbes 2-3 spl vett
mõni tilk siirupit vaarikamoosist
Juhised
Alusta vaarikamoosi valmistamisest. Pese ja puhasta vaarikad. Sega need moosisuhkruga kastrulis ja keeda 4-5 minutit. Eemalda vaht ja vala sooja steriliseeritud purki. Pane purgile kaas peale ja hoia jahedas kohas.
Valmista muretaigen. Sega kõik koostisosad kiirelt kokku köögikombainis või käsitsi. Veereta palliks ja lase tainal toidukilesse mähitult külmkapis umbes 30 minutit puhata.
Kuumuta ahi 175°C-ni ja valmista täidis. Sega jahvatatud mandlid, suhkur ja või. Lisa munad ükshaaval ja sega ühtlaseks massiks. Riivi mõrumandlid.
Jaga tainas 20 tükiks, iga tükk tuleb kaaluga umbes 20 g. Suru tainatükid fooliumist või terasest mazarini vormidesse ja kata põhjad umbes 1 tl moosi ja umbes 1 spl täidisega. Pane vormid küpsetusplaadile.
Küpseta ahju keskel umbes 17-20 minutit. Lase jahtuda. Pööra mazarini koogikesed tagurpidi küpsetuspaberile ja aseta neile peale plaat, et põhjad lamedaks läheksid.
Valmista glasuur. Sega tuhksuhkur, vesi ja natuke vaarikamoosi vedelikku. Pööra koogid uuesti õigetpidi, kata glasuuriga, kui need on täielikult jahtunud.
Nipp!
Helet muscovado suhkur annab mazarini koogikestele täidlasema maitse koos kerge karamellinoodiga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.