Koostisosad
50 g pärmi
5 dl leiget vett
1 1/2 dl vedelat margariini
1/2 dl seesamiseemneid
1 dl nisuidusid
2 tl soola
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
2 muna
u 16 dl nisujahu
Täidis
16 suitsusingiviilu
32 juustuviilu
1 punane paprika
Juhised
Murenda pärm kausis. Vala peale vesi ja liiguta, kuni pärm on lahustunud. Lisa margariin, seesamiseemned, nisuidud, sool, siirup ja munad. Sõtku sisse jahu, kuni taigen tuleb kausi servast lahti. Lase rätiku all 30 minutit kerkida. Vahepeal valmista täidis. Loputa paprika ja eemalda seemned. Lõika paprika pikkadeks ribadeks. Poolita singiviilud. Aseta taigen jahuga üle puistatud küpsetuslauale ja mudi ühtlaseks. Jaga taigen neljaks võrdseks osaks. Rulli iga osa ümmarguseks kakukeseks ja tee neist kaheksa kolmnurka. Asetage iga kolmnurga laiale osale üks juustuviil, üks poolik singiviil ja üks paprikariba. Rulli laiast otsast tipu poole kokku. Painuta iga saiake poolkuuks. Pane küpsetuspaberiga kaetud plaatidele. Lase 20 minutit kerkida. Pintselda klopitud munaga üle ja puista peale seesamiseemned. Küpseta ahju alumises osas 250 °C juures umbes 10 minutit. Lase küpsetusrestil rätiku all jahtuda. Saiakesed sobivad hästi sügavkülmutamiseks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad
Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.