Matcha panna cotta

4 portionit

PT1H

2 tundi

Hinne (2 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Marjakiht
100 g põldmarju
50 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
2 spl Dansukkeri muscovado siirupit

1. kiht
300 ml vahikoort
40 g  Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
50 g hakitud valget šokolaadi

2. kiht
300 ml vahukoort
40 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
1/2–1 tl matcha pulbrit
50 g hakitud valget šokolaadi

Juhised

Marjad
Segage kastrulis marjad suhkru ja siirupiga, keetke 1 minut ning jaotage segu nelja magustoidukaussi. Jätke jahtuma.

1. kiht
Segage omavahel koor, tarretisesuhkur ja vanillisuhkur ning keetke 30 sekundit, lisage hakitud šokolaad ja tõstke veidikeseks jahtuma. Valage jahtunud segu marjadele ja asetage magustoidud tagasi külma.

2. kiht
Segage koor ja tarretisesuhkur kastrulis ja keetke 30 sekundit, lisage hakitud šokolaad ja pool teelusikatäit  matcha pulbrit ning segage läbi. Valage segu ettevaatlikult magustoidukaussidesse. Asetage kausid tagasi külma kuni serveerimiseni. Kaunistage hakitud valge šokolaadiga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.