Koostisosad
Martsipan
7 g peedimahla
200 g mandlijahu
190 g Dansukkeri ökosuhkrut
1 munavalge
25-30 ml külma vett
15 ml rapsiõli
300 g Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
1. Peedimahla saamiseks koorige ja riivige üks peet, suruge mahl välja ning asetage kõrvale.
2. Töödelge köögikombainis mandlijahu ja suhkur ühtlaseks seguks.
3. Lisage töötlemist jätkates munavalge, vesi, peedimahl ja õli, kaapige vahepeal nõu külgedelt segu massi nõu keskele, et kõik ühtlaselt läbi seguneks.
4. Lisage vähehaaval töötlemist jätkates tuhksuhkur, töödelge kuni moodustub pastataoline mass.
5. Vormige martsipanist teile sobiva kujuga põrsad, laske fantaasial lennata ja nautige protsessi!
6. AGA... kui peaksite soovima vormida üht suurt ja kolme väikest põrsast (nagu pildil), siis see käib nii: Jaotage martsipanimass kaheks võrdseks osaks ja üks nendest veel omakorda neljaks. Vormige suurest tükist suure põrsa keha ja väikestest suure põrsa pea ja kolm väikest põrsast. Näpistage igast “keha” tükist väike jupp ja vormige sellest sabad, siis kinnitage sabad kehade külge. Asetage suure põrsa keha serveerimisalusele veidi külili asendisse. Joonistage kehale nüri noa servaga voldid ja kintsu jooned, sättige väikeste põrsaste kehad suure kõhu alla. Nüüd vormige suure põrsa pea. Näpistage peast jupp martsipani ja vormige sellest kaks väikest pallikest ja ülejäänust pea, natuke nagu sellise ühest otsast lömmis pirni kujuga. Suruge pea kere külge, vajutage pallikesed lapikuks ja vormige neist kõrvad, suruge kõrvad pea ja keha ühenduskohta kahele poole pead. Asetage kaks valget kommi silmadeks ja neile kaks täppi šokolaadi pupillideks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.