Martsipanist jõulupõrsad

u.10 põrsast

u. 1 tund

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Martsipan
7 g peedimahla
200 g mandlijahu
190 g Dansukkeri ökosuhkrut
1 munavalge
25-30 ml külma vett
15 ml rapsiõli
300 g Dansukkeri tuhksuhkrut

Juhised

1. Peedimahla saamiseks koorige ja riivige üks peet, suruge mahl välja ning asetage kõrvale.

2. Töödelge köögikombainis mandlijahu ja suhkur ühtlaseks seguks.

3. Lisage töötlemist jätkates munavalge, vesi, peedimahl ja õli, kaapige vahepeal nõu külgedelt segu massi nõu keskele, et kõik ühtlaselt läbi seguneks.

4. Lisage vähehaaval töötlemist jätkates tuhksuhkur, töödelge kuni moodustub pastataoline mass.

5. Vormige martsipanist teile sobiva kujuga põrsad, laske fantaasial lennata ja nautige protsessi!

6. AGA... kui peaksite soovima vormida üht suurt ja kolme väikest põrsast (nagu pildil), siis see käib nii: Jaotage martsipanimass kaheks võrdseks osaks ja üks nendest veel omakorda neljaks. Vormige suurest tükist suure põrsa keha ja väikestest suure põrsa pea ja kolm väikest põrsast. Näpistage igast “keha” tükist väike jupp ja vormige sellest sabad, siis kinnitage sabad kehade külge. Asetage suure põrsa keha serveerimisalusele veidi külili asendisse. Joonistage kehale nüri noa servaga voldid ja kintsu jooned, sättige väikeste põrsaste kehad suure kõhu alla. Nüüd vormige suure põrsa pea. Näpistage peast jupp martsipani ja vormige sellest kaks väikest pallikest ja ülejäänust pea, natuke nagu sellise ühest otsast lömmis pirni kujuga. Suruge pea kere külge, vajutage pallikesed lapikuks ja vormige neist kõrvad, suruge kõrvad pea ja keha ühenduskohta kahele poole pead. Asetage kaks valget kommi silmadeks ja neile kaks täppi šokolaadi pupillideks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.