Martsipani-tikri pirukad

25-30 tk

PT1H

1.5 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Taigen
50 g pärmi
200 g toasooja võid
300 g nisujahu
40 g Dansukkeri heledat siirupit
2 muna

Täidis
150 g martsipanimassi
75 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
100 g toasooja võid
200 g tikreid

Kaunistamiseks
Muna
Mandlilaaste
Dansukkeri pärlsuhkrut

Juhised

Murendage pärm ja lõigake või väikesteks tükkideks. Valage kõik taigna koostisained köögikombaini ja töödelge ühtlaseks siledaks tainaks. Laske 15 minutit kerkida.

Riivige martsipan, vahustage või pruuni suhkruga kohevaks, segage kõik kokku.

Sõtkuge taigen jahuga üle puistatud tööpinnal korralikult läbi ja jaotage kolmeks osaks. Rullige igast taignatükist u. 20x35 cm ristkülik.

Määrige täidis ristkülikute keskele ja lisage tikrid. Tõstke servad täidisele ja laduge pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Katke köögirätikuga ja laske 40 minutit kerkida.

Eelsoojendage ahi 200°C-ni. Määrige pirukaid lahti klopitud munaga ja puistake üle mandlilaastude ja pärlsuhkruga.

Küpsetage ahju keskmisel siinil u. 20 minutit. Laske traatrestil jahtuda ja serveerige viilutatult.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.