Koostisosad
Taigen
50 g pärmi
200 g toasooja võid
300 g nisujahu
40 g Dansukkeri heledat siirupit
2 muna
Täidis
150 g martsipanimassi
75 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
100 g toasooja võid
200 g tikreid
Kaunistamiseks
Muna
Mandlilaaste
Dansukkeri pärlsuhkrut
Juhised
Murendage pärm ja lõigake või väikesteks tükkideks. Valage kõik taigna koostisained köögikombaini ja töödelge ühtlaseks siledaks tainaks. Laske 15 minutit kerkida.
Riivige martsipan, vahustage või pruuni suhkruga kohevaks, segage kõik kokku.
Sõtkuge taigen jahuga üle puistatud tööpinnal korralikult läbi ja jaotage kolmeks osaks. Rullige igast taignatükist u. 20x35 cm ristkülik.
Määrige täidis ristkülikute keskele ja lisage tikrid. Tõstke servad täidisele ja laduge pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Katke köögirätikuga ja laske 40 minutit kerkida.
Eelsoojendage ahi 200°C-ni. Määrige pirukaid lahti klopitud munaga ja puistake üle mandlilaastude ja pärlsuhkruga.
Küpsetage ahju keskmisel siinil u. 20 minutit. Laske traatrestil jahtuda ja serveerige viilutatult.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Juustukook igal kujul
Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.